Recenzie - Employment Regulations Through the Eyes of Employer

Extras din referat Cum descarc?

Articolul recenzat are ca subiect reglementarile fortei de munca si modul cum acestea afecteaza functionarea firmei atunci cand sunt aplicate de angajatori.
Scopul articoului este acela de prezenta atat efectele negative cat si cele pozitive ale aplicarii regulamentelor stricte ale ocuparii locurilor de munca asupra firmelor precum si a angajatilor. In prima parte se face o trecere in revista a continutului articolului. Reglementarile fortei de munca sunt considerate severe de catre angajatori. Nu toate firmele sunt afectate in acelasi mod de catre regulamentele exigente ale fortei de munca. Cele mai afectate sunt acele firme de marime medie, firmele mari precum si acelea inovatoare care tind sa se bazeze mai mult pe calificarea la locul de munca, intrucat ,datorita regulamentelor stricte , angajarea si concedierea sunt foarte costisitoare. 
Efectele reglementarilor angajarii si concedierii fortei de munca au fost larg dezbatute de catre economisti si agentii politelor de asigurare. Angajarea si reglemenatrile de concediere conduc la relatii de munca de lunga durata care incurajeaza investitiile firmelor in capitalul uman, dar contribuie la cresterea costurilor fortei de munca si reduc creativitatea acesteia. Toate acestea conduc la reducerea abilitatii firmelor de a tine pasul cu o economie globala care se schimba repede, le ia acestora avantajele oportunitatilor oferite de noua tehnologie si reduce de asemenea si posibilitatea de a accesa alte piete. Aceste cauze au condus la o rata mare a somajului in randul femeilor si al tinerilor.
Literatura teoretica si empirica de specialitate referitoare la regulamentul protectiei ocuparii locurilor de munca a crescut cu rapiditate in ultimii zece ani. Printre cei care au scris despre acest subiect se numara: Lazear (1990), urmat de Grubb si Wells (1993) actualizat de OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development-Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica). Acestia au incercat sa rezume aspectele de baza a legislatiei protectiei ocuparii locurilor de munca (EPL) in indicatori cardinali.
O abordare alternative pentru evaluarea rigorilor reglementarilor de munca o reprezinta bazarea pe studii facute angajatorilor. Nici aceatsa abordare nu a fost fara problem, intrucat intrebarile ridicate in cadrul anchetelor sunt adesea vagi si subiectul unor interpretari diferite.
In aceasta lucrare sunt adunate doua noi seturi de informatii de la doua surse ale liateraturii empirice de specialitate. Primul privine de la reviziune a legislatiei in mai multe domenii, inclusive cel al fortei de munca, pentru aproximativ 140 de tari din lume la sfarsitul anilor 1990. Al doilea set de date provine de la doua anchete diferite referitoare la angajatori, realizate de World Bank in ultimii ani. Ancheta Bancii Mondiale a Mediul de Afaceri (WBES) acopera firme din peste 80 de tari, dar esantionul din fiecare tara este mic iar informatiile referitoare la caracteristicile firmelor sunt limitate. Un studiu mai recent realizat de Banca Mondiala a Investitiilor Climatice, pana acum acopera mai putine tari (aproximativ 50), dar mult mai multe firme din fiecare tara.
In cea de-a doua sectiune numita "De ce conteaza EPL pentru ocuparea fortei de munca si pentru fluxurile de pe piata fortei de munca?", sunt revizuite legaturile intre protectia muncii si diferite rezultate de piata fortei de munca si de asemenea, sunt rezumate principalele raspunsuri gasite in literatura de specialitate.
Majoritatea tarilor au legi si reguli care guverneaza relatia dintre angajati si firme. Printre aceste reguli si regulamente, acelea care se refera la angajarea si concedierea muncitorilor sunt adesea numite legislatii privind preotectia ocuparii fortei de munca (EPL-employment protection legislation). Regulamentul EPL afecteaza nivelul echilibrului ocuparii fortei de munca in diferite moduri. EPL consolideaza siguranta locului de munca si amplifica performanta productivitatii, intrucat angajatii vor vrea sa coopereze mai mult cu angajatorii in dezvoltarea procesului productiei. De asemenea, exigenta legislatia a protectiei locurilor de munca (EPL), este posibil sa influenteze firme in moduri diferite depinzand de caracteristicile acestora. In multe economii de dezvoltare si tranzitie, firmele mari pot de asemenea sa obtina tratament special de la autoritatile nationale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Recenzie - Employment Regulations Through the Eyes of Employer.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!