Recenzie - capitalism contra capitalism

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Michel Albert, economist francez, fost comisar general al Planului si presedinte al Asigurarilor Generale ale Frantei scrie in 1991 o lucrare economica si sociala intitulata "Capitalism contra Capitalism".

Cartea , cuprinde 7 capitole , are 172 de pagini si este un interesant eseu prin care scriitorul analizeaza si prezinta problemele capitalismului dar si evolutia sa in diverse regiuni ale lumii.

In debutul lucrarii Michel Albert scrie o introducere in care prezinta prima victorie importanta a capitalismului, apoi analizeaza efectele concrete oferite in diferite tari capitaliste. Efecte legate de subiecte precum: imiratia, saracia, securitatea sociala, fiscalitatea, reglementarea, sistemul bancar, bursa, asigurarile sociale etc. In urma acestei analize se poate observa ca sistemul capitalist este pe deaprte de a fi omogen, si ca, dimpotriva, el s-a diferentiat in doua mari modele ce se infrunta: "capitalismul contra capitalismului". Aceste doua mari tipuri de capitalism sunt de o importanta comparabila si intre ele numai viitorulva putea sa decida.

Capitalismul real, asa cum este el trait in diferite tari, nu aduce de la sine un raspuns unic, cea mai buna solutie la marile probleme ale societatii. Din contra, capitalismul este multiplu si tot atat de complex ca si viata insasi. Privit din afara, plasa, asa cum este in clipa de fata, capitalispul risca sa apara ca un monolit, ca un bloc al noului determinism care nu a facut decat sa ia locul determinismului Marxist.

Obiectivul cartii, spune Albert, este acela de a demonstra ca exista si alte modele economice, mai pe plan economic si mai echitabile din punct de vedere social decat modelul neoamerican.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Recenzie - Capitalism contra Capitalism.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 493 cuvinte
Nr caractere:
8 594 caractere
Marime:
20.64KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
capitalism, saracia
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Profesorului:
Cretu Alina
Sus!