Recenzie - capitalism contra capitalism

Extras din referat Cum descarc?

Michel Albert, economist francez, fost comisar general al Planului si presedinte al Asigurarilor Generale ale Frantei scrie in 1991 o lucrare economica si sociala intitulata "Capitalism contra Capitalism".
Cartea , cuprinde 7 capitole , are 172 de pagini si este un interesant eseu prin care scriitorul analizeaza si prezinta problemele capitalismului dar si evolutia sa in diverse regiuni ale lumii.
In debutul lucrarii Michel Albert scrie o introducere in care prezinta prima victorie importanta a capitalismului, apoi analizeaza efectele concrete oferite in diferite tari capitaliste. Efecte legate de subiecte precum: imiratia, saracia, securitatea sociala, fiscalitatea, reglementarea, sistemul bancar, bursa, asigurarile sociale etc. In urma acestei analize se poate observa ca sistemul capitalist este pe deaprte de a fi omogen, si ca, dimpotriva, el s-a diferentiat in doua mari modele ce se infrunta: "capitalismul contra capitalismului". Aceste doua mari tipuri de capitalism sunt de o importanta comparabila si intre ele numai viitorulva putea sa decida.
Capitalismul real, asa cum este el trait in diferite tari, nu aduce de la sine un raspuns unic, cea mai buna solutie la marile probleme ale societatii. Din contra, capitalismul este multiplu si tot atat de complex ca si viata insasi. Privit din afara, plasa, asa cum este in clipa de fata, capitalispul risca sa apara ca un monolit, ca un bloc al noului determinism care nu a facut decat sa ia locul determinismului Marxist.
Obiectivul cartii, spune Albert, este acela de a demonstra ca exista si alte modele economice, mai pe plan economic si mai echitabile din punct de vedere social decat modelul neoamerican.


Fisiere in arhiva (1):

  • Recenzie - Capitalism contra Capitalism.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!