Recenzie - Avutia in Miscare - Alvin Toffler

Extras din referat Cum descarc?

Avutia in miscare
Alvin Toffler si Heidi Toffler
Alvin Toffler (n. 3 octombrie 1928) este un cunoscut scriitor si futurolog american. Pentru mai mult de patru decenii, Alvin Toffler, a fost una dintre cele mai influente si bine cunoscute voci din domeniul afacerilor si din cel intelectual. Odata cu publicarea primei sale lucrari "socul viitorului", Toffler a creat o noua disciplina, futurologia, prin studiul schimbarii si impactul acesteia asupra afacerilor si culturii. Acesta are un deosebit dar pentru definirea fortelor si tendintelor ce ne modeleaza viitorul in economia actuala bazata pe informatii.
In afara de Socul viitorului si Al treilea val, Alvin si Heidi Toffler (sotia si partenera intelectuala a acestuia de 51 de ani) au scris si alte carti printre care se numara Razboi si antirazboi, Puterea in miscare si, recent, Crearea unei noi civilizatii.
Toffler este un important consultant pentru comunitatile militare si de spionaj din lume, laureat al Fundatiei McKinsey pentru contributia in literatura si de asemenea co-presedinte onorific al Comitetului American privind Dezvoltarea Fondului Natiunilor Unite pentru Femei. Alvin Toffler detine diplome onorifice in literatura, drept, stinte, si management de la Universitatea Keio din Japonia.
Cartea este alcatuita din 10 parti:
1.Revolutia
2.Principiile fundamentale
3. Reconfigurarea timpului
4.Spatiul extensibil
5.Increderea in cunoastere
6.Prosumul
7.Decadenta
8.Viitorul capitalismumului
9.Saracia
10.Noua tectonica
1. Aceasta carte constituie viitorul avutiei facand referire atat la avutia vizibila cat si cea invizibila si are ca obiectiv reconfigurarea vietilor, intreprinderilor si a lumii in general. In prezent suntem bombardati de e-mailuri si blog-uri, site-ul Ebay a facut din toti cei care il folosesc specialisti in marketing, primele pagini din ziare sunt ocupate de megascandalurile corporatiste,zi de zi apar noi medicamente care vindeca boli ce se credeau incurabile iar alte medicamente care sunt catalogate drept periculoase. Prezentarea acestor aspecte si nu numai alcatuiesc o viziune de ansamblu asupra vietii contemporane surprinsa atat sub aspecte sociale cat si economice. In ceea ce priveste latura economica este surprins faptul ca exista o serie de clisee pe care aceasta carte incearca sa le disipe. Astfel specialistii in economie vorbesc de spre 'principii fundamentale ale afacerilor', insa sunt doar vorbe goale. Alvin si Toffler incearca sa demonstreze adevarurile evidente si perimate prin concentrarea asupra 'principiilor ultra-fundamentele', principii de la care practic s-au cladit aceste principii fundamentale.
Cartea surprinde faptul ca individul munceste atat pt bani cat si fara sa fie platit dar in mod inconstient, in calitate de 'prosumator', vorbind practic de o a3a slujba. 
Avutia are un ritm de crestere constant ce va face ca valoarea ei sa fie din ce in mai mare pe masura ce timpul trece. Parerile sunt impartite in ceea ce priveste faptul ca aceasta crestere este un lucru bun sau mai putin bun. Anticii precum Aristotel, socialistii si anarhistii din sec XIX si fundamentalistii de astazi sunt de parere ca dincolo de satisfacerea nevoilor de baza, avutia este nefireasca iar 'consumerismul' este privit ca pe un blestem. In ceea ce priveste avutia nemateriala, sanatatea, modelul familiei iubitoare sau respectul reciproc, avutia este un lucru bun. Cu toate astea aceasta forma de avutie exista desi nu se poate calcula din punct de vedere economic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Recenzie - Avutia in Miscare - Alvin Toffler.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!