Realizare pe Plan Profesional - Accesul la Meseria de Expert Contabil

Extras din referat Cum descarc?

Despre meseria de expert contabil
Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR), denumit in continuare Corpul, este persoana juridica de utilitate publica si autonoma, din care fac parte expertii contabili si contabilii autorizati, in conditiile prevazute de lege. Corpul, prin delegatia primita din partea autoritatii publice, acorda si retrage dreptul de exercitare a profesiei de expert contabil si de contabil autorizat si are dreptul sa controleze competenta si moralitatea membrilor sai.Membrii Corpului, potrivit actului normativ de infiintare, isi aleg organele de conducere care sa ii reprezinte in fata autoritatii publice, precum si in raporturile cu persoanele fizice si juridice din tara si strainatate.
Expertii contabili si contabilii autorizati isi pot exercita profesia individual, in cabinete proprii, ca salariati intr-un cabinet sau la o societate comerciala recunoscuta de Corp sau se pot constitui in societati comerciale, potrivit legii.Caracteristicile societatilor comerciale sunt date de conditiile pe care acestea trebuie sa le indeplineasca, potrivit art. 8 al Ordonantei Guvernului nr. 65/1994 si anume:
-sa aiba ca obiect de activitate exercitarea profesiei de expert contabil si/sau de contabil autorizat ;
-majoritatea actionarilor sau asociatilor sa fie experti contabili si sa detina majoritatea actiunilor sau a partilor sociale ;
-consiliul de administratie al societatii comerciale sa fie ales, in majoritate, dintre actionarii sau asociatii membri ai Corpului ;
-actiunile sau partile sociale ale societatilor comerciale de expe!r!tiza contabila sau de contabilitate trebuie sa fie nominative si orice nou asociat sau actionar trebuie sa fie admis de adunarea generala.
CICLUL PROIECTULUI
I.Programe/ teme/ obiective strategice
-necesitate
Nu este pentru nimeni necunoscut faptul ca am ales sa urmez cursurile unei facultati pentru a-mi gasi un rost pe plan profesional. Visez, si am scopuri in viata, precum presupun ca au toti colegii mei:
-sa imi descopar potentialul ascuns ; 
-sa imi ating adevaratele obiective, in viata si in afaceri ; 
-sa imi distrug credintele care ma limiteaza ; 
-sa daram frica si s-o transform in energie pozitiva ; 
-sa-mi pastrez "focusul" si concentrarea in fata celor mai mari obstacole si provocari.
Toate aceste lucruri trebuie sa ma conduca spre atingerea obiectivului principal si anume: construirea treptata a unei cariere de succes, cariera de succes care pentru mine se concretizeaza in accesul la meseria de expert contabil.
-motivatie
Motivul principal pentru care am ales aceasta meserie este scopul final al oricarui economist si anume: profitul. Acest lucru nu inseamna ca meseria de expert contabil este cea mai banoasa meserie din lume, pentru ca in alegerea unei meserii trebuie avute in vedere mai multe considerente. Astfel, imbinand utilul cu placutul, din punctul meu de vedere, am ajuns la aceasta meserie.
-legalitate
Accesul la profesia de expert contabil si de contabil auto!rizat se face pe baza de examen de admitere, prin efectuarea unui stagiu de 3 ani si prin sustinerea unui examen de aptitudini la terminarea stagiului. Examenul de admitere pentru accesul la profesia de expert contabil si de contabil autorizat se organizeaza de catre Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, denumit in continuare Corpul. Programele de examen de admitere pentru accesul la pro!fe!sia de expert contabil si de contabil autorizat, precum si regle!mentarile privind stagiul si examenul de aptitudini se elaboreaza de Corp cu avizul Ministerului Finantelor si se aproba de Consiliul Superior al Corpului, urmarindu-se armonizarea cu preve!derile directivelor europene in domeniu.


Fisiere in arhiva (1):

  • Realizare pe Plan Profesional - Accesul la Meseria de Expert Contabil.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!