Raritate

Extras din referat Cum descarc?

Activitatea omululi indreptata spre satisfacerea propriilor nevoi nu poate fi intamplatoare. Existenta societatii depinde de alocarea resurselor disponibile pentru satisfacerea trebuintelor umane. O trebunta satisfacuta genereaza insa o serie de noi trebuinte, solicitand descoperirea de noi resurse. Deoarece multiplicarea trebuintelor devanseaza permanent ritmul cresterii resurselor, in orice etapa a evolutiei sale societatea se afla intr-o pozitie de "raritate", de insuficienta a resurselor limitate, comparativ cu ansamblul trebuintelor, nelimitate.
Realizarea functiei de maximizare a efectelor utile prin minimizarea consumului de resurse este expresia rationalitatii economiei sau activitatii economice.
Rationalitatea consta in capacitatea omului de a intelege aceasta activitate, de a o cunoaste si de actiona in concordanta  cu cunostintele dobandite,deci de a actiona constient, anticipand consecintele faptelor sale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Raritate.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Gogoneata Constantin,Darmon Catalin,Plugaru Liviu - Economie,Editura Humanitas Educational,2000
Niculescu Niculae -  Economie politica,Editura Europolis,2000
Enache Constantin, Mecu Constantin - Economie politica ,Editura Fundatiei ,,Romania de maine",2000
Deca Claudiu,Bumbac Georgeta - Economie, Editura Europolis Constanta,2003


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!