Raportul Industrie - Agricultura Echilibru Esential în Economia Româneasca

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In privinta raportului dintre cele doua mari ramuri ale economiei: industria si agricultura, consideram ca exemplul oferit de tarile dezvoltate este edificator si pentru tara noastra.

Industria asigura modernizarea tehnologica a agriculturii, creeaza conditii pentru valorificarea superioara a productiei agricole. Practica mondiala arata ca pe baza dezvoltarii industriei, indeosebi a celei producatoare de mijloace de productie moderne pentru agricultura, are loc o adevarata explozie agricola, modernizarea tehnica a agriculturii ducand la cresterea puternica a productivitatii muncii, ajungand chiar sa depaseasca ritmul de crestere a productivitatii muncii in industrie.

Experienta tarilor cu o economie dezvoltata arata ca indeplinirea rationala si concomitenta a functiilor agriculturii necesita asigurarea unei cresteri echilibrate, reciproc sustinuta a celor doua ramuri: agricultura si industria. Pentru tara noastra, interdependenta industrie-agricultura, intr-o perioada cand industria este conditionata in dezvoltarea sa si de importurile costisitoare de materii prime si energie, transforma agricultura intr-o adevarata baza a cresterii economice.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Raportul Industrie - Agricultura Echilibru Esential in Economia Romaneasca.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 177 cuvinte
Nr caractere:
7 378 caractere
Marime:
9.44KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
Economie, industrie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!