Raport de Practica la Contabilitate - Caracteristica Generala a Societatii pe Actiuni Bucuria

Extras din referat Cum descarc?

Caracteristica generala a S.A ,,Bucuria"
Fabrica de cofetarie ,,Bucuria" si-a inceput activitatea de la o simpla producere mestesugareasca in anul 1979.Apoi a fost inzestrata ca o intreprindere de inalta mecanizare, care avea scopul de a satisface piata de consum cu un sortiment larg de produse de cofetarii.
Intreprinderea avea statut de stat, mai apoi din 1992 trece la forma de arenda. In acelasi an la initiativa colectivului de munca si in conformitate cu Legea Republicii Moldova cu privire la SA a fost reorganizate in SA de tip inchis cu capital mixt: de stat si privat.
In anul 1994 in baza ,,Legii Republicii Moldova cu privire la privatizare", S.A ,,Bucuria" si-a schimbat titlul de proprietate si actualmente este privata 100% si se numara ca SA de tip deschis.
Intreprinderea reprezinta un interes economic pentru Republica, are o activitate rentabila, isi onoreaza obligatiunile fata de Bugetul Consolidat, Casa Nationala, furnizorii de materie prima si materiale, angajati, etc.
In octombrie 2001 intreprinderea a fost certificata de Sistemul International al Calitatii I.S.O 9001-1994.Pe parcursul anului raportat la intreprindere a fost realizat un sir de masuri in vederea pregatirii pentru testarea Sistemului de Management al calitatii I.S.O 9001-2000 de catre organismul de certificare german ,,TVV-CERT" si de asemenea de catre sistemul national de certificare al Republicii Moldova. Aceste certificate demonstreaza inca o data ca produsele sunt de calitate inalta.
In scopul promovarii produselor de cofetarii si imaginii S.A ,,Bucuria" a itreprins diferite masuri si anume:
- participarea la expozitii locale si externe;
- participarea la expozitii cu vinzari in cadrul diferitor masuri in mun. Chisinau asa cum Hramul orasului, Ziua copiilor, Limba noastra, etc.;
- in baza contractului cu agentia de panou de reclama pe Piata Marii Adunari Generale;
- au fost efectuate campanii promotionale cu supermarketul ,,Green Hills", propunind cumparatorilor oferte speciale cu reduceri, in incinta ,,Niagara Orange Fitness Club", in baza en-gross ,,Vladalina", la actiunea de promovare a imaginii pe luna decembrie S.A ,,Bucuria" i-a fost inminata diploma ,,=0: >G5B0 2005";
- s-au elaborat sacose cu logo Bucuria si ciocolata ,,Gloria", placate, calendare de diferite tipuri.
Ca rezultat al acestor masuri in anul curent volumul livrarilor la export s-a majorat cu 797 tone. Pe anul trecut exportul s-a efectuat in Russia, Romania, Germania, Italia, Franta, Canada, Israel, Mongolia, Armenia, Irlanda, etc.
Tendinta majorarii ponderii exportului in volumul total de vinzari la S.A ,,Bucuria" depinde de masurile de protejare a guvernelor tarilor-importatoare al produselor de cofetarie, de acordurile incheiate intre tarile C.S.I.
S.A ,,Bucuria" dispune de o retea de magazine specializate in numar de 31 situate in mun. Chisinau si diferite raioane pe teritoriul Republicii Moldova si tot atitea filiale dintre care 16-mun. Chisinau, 2-mun. Balti si 7- in diferite localitati a Republicii Moldova.
In componenta societatii fac parte:
- intreprinderea de cofetarii ,,Bucuria"- intreprinderea de baza in mun. Chisinau (capacitatea de producere anuala 22,4 mii tone), BSCT - biroul specializat de constructii si tehnologii cu producere experimentala (Chisinau), ce permite reprofilarea utilajului in corespundere cu cerintele pietii, filiala Criuleni, care este inclusa parte componenta a intreprinderii de baza din 01.01.2002.
- filiala ,,Saturn" Donduseni - specializata in prepararea semifabricatelor di fructe pentru industria de cofetarie.
In total, in cadrul S.A ,,Bucuria" activeaza in mediu 1520 de angajati. Datorita sporirii volumului de producere au fost create locuri noi de lucru.
Politica de remunerare a muncii consta in crearea cointeresarii lucratorilor societatii la imbunatatirea rezultatelor finale a activitatii de antreprenoriat. Se foloseste forma contractuala de remunerare a muncii.
Organizarea ritmica a procesului de producere, starea financiara stabila a permis de a majora veniturile lucratorilor, de a efectua salarizarea la timp. Pe parcursul anului 2005 a fost majorat salariul angajatilor in mediu cu 1,37%.Salariu mediu lunar pentru anul 2005 a constituit 2352 lei. Majorarea salariului mediu lunar se explica prin sporirea timpului efectiv lucrat cu 7,5% fata de anul precedent, ca urmare a micsorarii pierderilor neproductive a timpului de munca cu 28,8%, mai ales cu invoirea administratiei.
Politica principala purtata de intreprindere este de a produce si de a realiza productie in volume mai mari.
La momentul dat concurenta pe piata internationala a unor produse de cofetarie este destul de mare. Ea este creata de produsele de cofetarii importate, mai ales din Ucraina si de cele autohtone produse de citiva producatori. Dar necatind la toate acestea in anul 2005 au fost produse 9537 tone mai mare decit in anul 2004 cu 1045 tone.
In ultimul timp a sporit foarte mult concurenta cit si pe piata interna precum si pe piata externa a produselor de cofetarie. Acest fapt este de a petrece reutilare tehnica mai rapida.


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport de Practica la Contabilitate - Caracteristica Generala a Societatii pe Actiuni Bucuria.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!