Raport Bucuria SA

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere -3-
Capilul I.
1.1 Date generale despre intreprinrere SA."Bucuria" -4-
1.2 Micromediul intreprinderii -7-
1.3 Macromediul intreprinderii -9-
1.4 Structura organizatorica a intreprinderii -11- 
1.5 Sistemul de conducere a intreprinderii -13-
Cpitolul II.
2.1 Salarizarea personalului intreprinderii. Teori si formule -15-
2.2 Modul de solutionare a sarcinii.Baza de Date in Microsoft Office Access -20- 
Concluzie -22-
Anexe -23-
Bibliografie -28-


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
In roportul dat voi analiza intreprinderea S.A."Bucuria", intreprinderea in care am trecut practica de initiere; voi analiza tema propusa: "Salarizarea personaluilui"; voi efectua o B.D., care ar falicita lucrul acestei sarcini.
Raportul dat este alcatuit din doua capitole, care contin date generale despre intreprinderea S.A."Bucuria", tema desfasurata si explicit lamurita, baza de date analizata si prezentata.
SA. ,,Bucuria" este una dintre putinele intreprinderi din Republica Moldova care pastreaza imaculata marca superioara a calitatii. Este liderul incontestabil in vederea producerii si comercializarii produselor de cofetarie in intreaga tara. Este o intreprindere economica importanta si de perspectiva cu o dezvoltare dinamica in crestere, care pune accentul pe calitatea inalta a produselor si pretul competitiv in vederea satisfacerii nevoilor consumatorilor si stabilirii relatiilor de cooperare cu partenerii de afaceri stabili atit din tara cit si peste hotare.
Baza de Date analizata are urmatoarele obiective:
- Analiza domeniului salarizarii personalului intreprinderii S.A."Bucuria".
- Specificarea volumui si caracterului informatiei despre S.A."Bucuria".
- Prezentarea datelor de iesire (calcularea salariului lunar al lucratorilor).
- Asigurarea independentei datelor.
- Asigurarea integritatii informatiei.
- Asigurarea securitatii datelor. 
Capitolul I.
1.1 Date generale despre S.A."Bucuria"
Istoria SA. ,,Bucuria" a demarat in anul 1944, in baza manufacturilor de producere a produselor de cofetarie existente in Basarabia, si anume - pe strada Sfintul Gheorghe, 15 si pe strada Smidt, 22. Iar in anul 1946, Sovietul Ministrilor din RSS Moldoveneasca, in Hotarirea nr. 459, a decis construirea fabricii pe teritoriul de pe strada Frunze, 162.
In anii 1918-1944 pe teritoriul Basarabiei existau 49 de cofetarii. Dintre acestea - 10 produceau nemijlocit bomboane. Astfel la data de 1 iunie 1924, sub numarul de inregistrare 1935, s-a adresat Domnului Presedinte al Comisiei de Examinare din Judetul Chisinau, Dl. Garaguli Sava, cu cererea ,,Potrivit Legii pentru organizarea meseriilor, a Legii pentru extinderea in Basarabia a acestei legi si a Regulamentului respectiv, Va rog, a-mi elibera cartea de maistru in meseria de cofetar pe care o exercit de 13 ani in calitate de ucenic, in calitate de lucrator - de la 20 de ani. In cerere se comunica ca Sava Garaguli este nascut in anul 1870, de nationalitate este rus, locul nasterii:Rusia, religia - ortodoxa, cetatenia - romana, domiciliat in strada sf. Gheorghe, nr. 15, casatorit, parul negru, ochi negri, diverse semne nu are, starea mijlocie."
La momentul depunerii cererii Sava Garaguli avea 54 ani, iar munca de cofetar o practica de la 20 ani.
Asadar ,,Bucuria" isi trage radacinile de la fabricile de manufactura a lui Sava Garaguli, aflata pe strada Sfintul Gheorghe, nr. 15, si cea a lui Nuhim Rozenberg, aflata pe strada Smidt, nr. 22, 54, 82 (astazi strada Mitropolitul Varlaam), care in anul 1944 se numea fabrica de cofetarie nr. 1.
Fabrica experimentala de cofetarie ,,Bucuria", aflata pe strada Frunze, 162, produce urmatoarele sorturi de bomboane: caramela, iris, drajeuri, ciocolate, marmelade, napolitane, torte din ciocolata si napolitana etc. Din anul 1946 si-a inceput activitatea ca intreprindere inalt mecanizata, scopurile si sarcinile careia erau de a asigura piata cu un sortiment larg de produse de cofetarie. Fabrica dispunea de o sectie de biscuiti cu cofetarie, care producea 14 tone de produse in 24 de ore, si o sectie de paste fainoase cu o capacitate de 10 tone pe zi.
Acum ,,Bucuria" fiind una dintre cele mari fabrici de cofetarie care se afla pe strada Columna, nr. 162. Intreprinderea a oferit mereu populatiei cele mai delicioase produse de cofetarie si, in pofida tuturor dificultatilor de la inceputul perioadei de tranzitie la economia de piata, a reusit sa supravietuiasca si chiar a iesit invingatoare din confruntarile cu noile rigori ale timpului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport Bucuria SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!