Protecția Mediului

Extras din referat Cum descarc?

Motivatia alegerii temei
Motivul care m-a determinat sa aleg aceasta tema de cercetare si anume, protectia mediului este dat de faptul ca aceasta constituie una dintre cele mai mari probleme cu care Terra se confrunta ,fiind totodata elementul esential al dezvoltarii durabile economice,precum si o conditie a stabilitatii politice si sociale pentru termen lung iar impactul distructiv al activitatilor antropice nu mai poate fi ignorat si toate activitatile umane de la industrie pana la activitatile casnice trebuie sa-si impuna un comportament prietenos fata de mediu. 
Omul trebuie sa ocroteasca mediul inconjurator deoarece reprezinta un support pentru viata,oferind conditiile si resursele necesare supravietuirii, insa depinde de om sa le foloseasca intr-o maniera durabila, sa constientizam ca toate procesele care contribuie la degradarea mediului sunt accelerate continuu si sanatatea planetei se agraveaza pe zi ce trece.
Ocrotirea planetei reprezinta o responsabilitate a tuturor insa oamenii traiesc intr-o ingnorata si indiferenta continua, ne dorim sa respiram aer curat, sa bem apa curata, sa mancam sanatos, in timp ce recurgem la actiuni care imbolnavesc tot ce ne inconjoara: practicam agricultura intensiva, modificam genetic organismele, construim acolo unde nu este necesar si defrisam excesiv, pescuim tot ce putem din mari si oceane, exploatam resursele fara sa ne gandim la capacitatea lor de regenerare.
Acest domeniu este foarte mediatizat insa din punctul meu de vedere inca nu s-au luat masurile necesare pentru ca in viitor sa avem un mediu mult mai sanatos 
Caracterizarea domeniului
Legea 137/1995, legea protectiei mediului, republicata in M. Of. nr. 512 partea I din 22.10.1999 defineste mediul inconjurator ca ansamblul de conditii si elemente naturale ale Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferei, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale in interactiune, cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv, valorile materiale si spirituale.
In literatura economica notiunile de mediu natural si mediu inconjurator,sunt definite ca forme sinonime de exprimare a unui domeniu in care oamenii traiesc ,isi desfasoara activitatea si se realizeaza ca fiinte sociale,mediul natural fiind alcatuit dintr-o multitudine de elemente ce pot fi descrise,masurate si studiate cu ajutorul stiintelor fizice,chimice si biologice. 
Mediul inconjurator reprezinta o imbinare de elemnte naturale si antropice strans corelata prin legaturi de interdependenta intre componente ca un organism.
In prezent mediul natural este intins pe suprafete tot mai reduse, practic nu mai exista zone neafectate de om, deoarece exista posibilitati de transport pentru substantele poluante la distante foarte mari, prin curenti de aer sau de apa, pasari, animale, aeronave, rachete. Aceste zone sunt considerate atat tezaure biologice pentru generatia actuala si pentru cele viitoare, dar si supape de siguranta pentru functionarea sistemului global al mediului, de aceea, oamenii le protejeaza, incadrandu-le ca parcuri nationale, rezervatii naturale, rezervatii ale biosferei.
Intensitatea activitatii umane sporeste presiunea asupra mediului,fie prin consumul necontrolat de resurse fie prin producerea de deseuri pe care natura nu le poate absorbi fara suferinte.
Starea in care se afla resursele naturale si mediul intr-o tara depinde de cinci mari actori:nivelul activitatii economice,structura sectoriala a economiei,efectele obtinute tehnologic,cresterea reglementarii in privinta mediului,deconservarea cheltuielilor pentru mediu. 
Activitatea economica trebuie sa se caracterizeze prin rationalitate si eficienta,si sa se urmareasca o minimizare a consumului de resurse.


Fisiere in arhiva (1):

  • Protectia Mediului.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!