Proiect Tehnici Promotionale - Palmolive

Extras din referat Cum descarc?

Compania Palmolive,detinuta initial de BJ Jhonson,face parte inca din anul 1928 din marea Companie Colgate-Palmolive. Colgate-Palmolive Romania este prezenta pe piata romaneasca din 1992 si are un portofoliu ce cuprinde marci locale si internationale: Colgate, Palmolive, Protex, Lady Speed Stick, Mennen Speed Stick, Ajax, Axion, Super Cristal, Norvea si D'Amaris.
I.ANALIZA PRELIMINARA A PRODUSULUI/BRANDULUI
I.1.ANALIZA CONJUNCTURII DE PIATA A PRODUSULUI
In prezent firma Palmolive este numarul 1 pe piata din Romania,oferind produse de calitate din urmatoarele categorii:Personal Care:sapun,geluri de dus,creme de ras,spume de baie,deodorante,sampoane;Home Care:detergenti si Pet Nutrition:produse cosmetice pentru animale;de marci diferite: Palmolive, Protex, Lady Speed Stick, Mennen Speed Stick, Ajax, Axion, Super Cristal, Norvea si D'Amaris.
CONSUMATORI
o Produsele companiei Palmolive sunt utilizate atat de femei,cat si de barbati indiferent de varsta.Acestia consuma produsele datorita atat calitatii oferite de ele cat si preturilor foarte atractive. Sanatatea, siguranta si bunastarea consumatorilor sunt preocuparile cele mai importante pentru Palmolive.
NON-CONSUMATORI
o Absoluti, nu avem deoarece nu exista nici o persoana care sa nu fi utilizat produsele noastre.
o Relativi,sunt reprezentati de persoanele care din diferite motive(incompatibilitate cu produsele,lipsa de resurse financiare,asteapta promotii) refuza sa achizitioneze aceste produse,insa pe viitor ar putea sa-l achizitioneze.
MICROMEDIUL
o Clientii.Produsele firmei Palmolive sunt dedicate in special clientilor loiali acesteia si clientilor economici,care consuma produsele permanent avand in vedere faptul ca au cel mai bun raport calitate-pret,dar aduc si cea mai mare parte din profit,avand in vedere ca sunt pe primul loc in Romania.De asemenea nu neglijeaza nici clientii oscilanti,incercand sa-i atraga prin promotii,produse noi si diferite de cele existente pe piata.
o Furnizorii sunt reprezentati de companiile care ofera ambalajele de unica folosinta din plastic ale produselor (Amplast din judetul Arges).
o Distribuitorii.Palmolive este in sine un mare distribuitor de produse pentru ingrijire personala,fiind astfel prezent in peste 200 de tari.
MACROMEDIUL
o Factori naturali.In fabricarea produselor de ingrijire personala sunt folosite ingrediente naturale:extracte de fructe si plante,saruri minerale,apa termala.Compania Colgate-Palmolive se implica de asemenea in numeroase campanii pentru protectia mediului.Produsele sunt testate pe animale.
o Factori economici.In ciuda crizei economice existenta pe piata Romaniei,vanzarea produselor Palmolive nu a avut de suferit tocmai din cauza preturilor foarte bune si a promotiilor atractive.
o Factori sociali.Compania Palmolive,bineinteles alaturi de Colgate,i-a parte la numeroase proiecte care contribuie la dezvoltarea bunastarii societatii:actiuni caritabile,ajutarea persoanelor nevoiase,cu handicap.Acorda o atentie deosebita tinerilor si educatiei acestora,avand convingerea ca investind in copii de azi vor avea cu totii de castigat in viitor.
o Factori legislativi.Palmolive respecta legile concurentei(,,legi antitrust" in SUA).Compania a fost data in judecata de Consiliul Concurentei sub motivul ca nu au respectat aceste legi,insa Palmolive a castigat procesul.Nu sprijina niciun partid politic sau orice fel de actiune politica,relationeaza in mod etic si legal cu guvernele,nu tolereaza coruptia,respecta legislatia privind importurile,exporturile si comertul si de asemenea respecta drepturile omului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Tehnici Promotionale - Palmolive.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!