Proiect la mediu internațional de afaceri - Franța

Cuprins referat Cum descarc?

I. GENERALITATI 3
1.1. Performanta generala 4
II. SITUATIA ECONOMICA A FRANTEI 6
2.1. Unele aspecte de activitate economica 6
2.2. Indicatori economici de baza 7
2.3. Comertul exterior al Frantei 9
2.4. Performanta economica 14
III. TRANSPORTUL FRANTEI 19
IV. GUVERNUL FRANTEI 24
4.1. Eficienta in afaceri 24
4.2. Eficienta guvernului 25
CONCLUZII 28
BIBLIOGRAFIE 29


Extras din referat Cum descarc?

FRANTA
I. GENERALITATI
Franta (Republica Franceza) este situata in zona vestica a Europei. E un stat destul de mare, cu o suprafata de 547 030 kilometri patrati. Se invecineaza cu Belgia, Luxemburg, Germania, Elvetia, Italia si Spania. Zona de tarm este de 5500 de kilometri lungime. Aceasta lungime totala se imaprte intre cele 4 intinderi maritime: Marea Nordului, canalul Manecii, Oceanul Atlantic si Marea Mediterana. 
Franta este o tara relativ jos situata. Cele mai inalte varfuri se gasesc in Alpii Centrali, cel mai inalt fiind Mont Blanc (4807m), care este totodata si cel mai inalt oras din apusul Europei. Campiile acopera 2/3 din teritoriu. Dintre rauri, 4 sunt importante. Si anume Loara (1012km), Garonne (575 km), Sena (776 km) si Ron (552 km). Clima e in general temperata, dar se imparte in clima cu influente ocenaice, mediteraneene si continentale. 
Republica Franceza este alcatuita din Franta Centrala (impartita in 22 de regiuni), 4 regiuni de peste mari (Guadelupa, Martinica, Guyana si Reunion), 4 colectivitati de peste mari (Polinezia franceza, Noua Caledonie, Walis si Futuna) si teritoriile franceze sudice si arctice care au un statut special (Mayotte, St. Pierre si Miguelon). Capitala Frantei este Paris. Alte orase mari sunt de exemplu Marseille, Lyon sau Nice. In ceea ce priveste organizatiile internationale, Franta este membru al EU, NATO, ONU, G8 si a altor organizatii. Moneda oficiala este Euro, iar limba oficiala franceza. 
In Franta traiesc in jur de 60 500 000 de locuitori. Densitatea populatiei este de 108 locuitori pe kilometru patrat. In ceea ce priveste numarul populatiei, Franta se afla pe locul al doilea in cadrul Uniunii Europene. In 52 de orase traiesc mai mult de un milion sau mai mult jumatate de million de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt francezi, din minoritatile de alta nationalitate cei mai numerosi sunt algerienii, dupa ei portughezii, marocanii si italienii. Religia care predomina este cea romano-catolica (in jur de 80%), iar din celelalte se remarca religia musulmana (5%). 
Dintre produsele agricole, se cultiva graul, ovazul, orzul, porumbul, cartofii, legumele, fructele si altele. In ceea ce priveste cultura animalelor, atentia este indreptata spre cabaline, porcine, ovine, caprine si pasari. In ceea ce priveste industria, se exploateaza carbunele negru si brun, minereurile de fier, bauxita, plumbul, zincul si uraniul. Majoritatea energiei electrice provine din centralele atomice (asi 75%). Franta exporta utilaje, masini, avioane, materiale plastice, fier, otel si alimente. 
Abrevierea internationanala a Frantei este FRA, pt numarul de inmatriculare al masinilor se utilizeza F. Domeniul de internet pentru Franta este fr, iar prefixul telefonic international este +33. 
1.1. PERFORMANTA GENERALA
Sursa:WCY
PROVOCARI IN 2009
- Continua sa reforma cadrului de reglementare pentru a crea un mediu mai flexibil de afaceri;
- Impulsionarea economiei prin investitii;
- Reduce povara fiscala asupra intreprinderilor;
- Acorda prioritate de cercetare si inovare si de a imbunatatii interconectarea intre centre de cercetare si firme;
- Dezvoltarea investitiilor regenerabile si alternativele industriilor de energie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect la Mediu Intenational de Afaceri - Franta.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!