Proiect de Grup Kidex

Extras din referat Cum descarc?

CAPTOLUL 1
Analiza preliminara a serviciului
1.1 Analiza conjuncturii de macromediu (PEST)
-Factori socio - culturali
Nivelul de trai a scazut considerabil in ultimii ani, multe persoane neavand un loc de munca stabil acest lucru ducand la scaderea casatoriilor si nasterilor din Romania. Cu o populatie in scadere, o economie care abia se mentine pe linia de plutire si cu un fenomen extins al emigrarii, Romania ar trebui sa ia in considerare un factor crucial pentru revitalizare: cresterea numarului de nou-nascuti.
In urma cercetarilor realizate de Institutul National de Statistica din Romania rezulta ca numarul nasterilor este sub 200.000 fiind cel mai scazut din decursul anilor.
Firma noastra se adreseaza publicului larg de cumparatori, satisfacand nevoile si preferintele tuturor cosumatorilor, indiferent de starea lor financiara.
-Factori economici
Firma noastra este constienta de situatia economica generala actuala si se gandeste in primul rand la clientii ei. Tocmai de aceea ofera produse accesibile (servetele umede, pudra de talc, sampon, sapun lichid etc.) oricarui potential cumparator.
"Chicco" este singura gama completa care se adreseaza nu numai nou-nascutilor dar si proaspetelor mamici, ajutand parintii sa creasca copilul mai usor si in conditii deosebite.
- Factori politici
Legislatia specificifica drepturilor copiilor este arnonizata cu legislatia corespondenta din UE fiind preluate standardele si directivele precise asupra sectorului respectiv.
-Factori tehnologici
Investitiile efectuate, utilajele individuale au fost inlocuite cu linii de fabricatie de mare productivitate, care efectueaza o gama diversa de prelucrari, operatiile sunt programate si electronic, astfel incat, peste 85% din capacitatile de productie au devenit performante. Tehnologiile si utilajele performante adoptate in marea majoritate a fabricilor de produse pentru copii au condus la cresterea competitivitatii produselor cosmetice speciale pentru nou-nascuti, fapt esential in evolutia acestei activitati industriale. Dovedind spirit inovator, in fiecare an "Chicco" vine cu noutati incontestabile si continue imbunatatiri ale produselor deja existente.
1.2 Analiza conjuncturii de micromediu
-Furnizorii
Firma Chicco este avantajata din acest punct de vedere fata de celelalte firme concurente deoarece aceasta are in componenta o linie de prelucrare si pregatire a materiei prime utilizate in procesul de obtinere a produselor pentru copii.
-Distribuitori
In prezent, departamentul Chicco dispune de 5 magazine proprii de prezentare si desfacere, situate in Bucuresti, Timisoara, Constanta, Brasov si Cluj-Napoca . Distributia produselor Chicco se face cu ajutorul retelei proprii, astfel incat totalul angajatilor Chicco se ridica la 56 de persoane.
-Clientii
Clientii Chicco sunt persoane cu o viata activa ce urmeaza a fi mamici sau chiar mamicilor, care opteaza pentru produse de o calitate superioara pentru copiii lor, dorind ca pielea acestora sa fie cat mai catifelata si delicata. Produsele cosmetice speciale pentru nou-nascuti sunt indispensabile acestora in primii lor ani de viata.
-Concurentii
Brandul Chicco este unul ce se bucura de foarte mare succes si astfel concurenta este din ce in ce mai mare. Principalele firme concurente care se adreseaza acelorasi nevoi cu produse similare sunt : Johnson's Baby, Dalin, Pampers, Nivea, Mustela Pilson Toys, Burak Toys, Bebe Confort, Physiotoys, Simba, Baby Nova, Microbebette, Tiamo.
-Public
Publicul tinta caruia se adreseaza Chicco sunt in special copii cu varsta cuprinsa intre 0 - 3 ani, precum si viitoarele mamici.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect de Grup Kidex.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!