Programul Operational Sectorial Mediu

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 2
1.Obiective 3
2.Axe Prioritare 4
3.Gestionarii POS MEDIU 7
"Actorii " implicati in gestionarea POS MEDIU 7
Beneficiarii proiectelor de infrastructura 8
4.Prioritatile POS MEDIU 8
5.Realizari 12
Realizari in acest moment 12
6.Ghidul solicitatntului 13
Bibliografie 14


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE 
Programul Operational Sectorial Mediu (POS Mediu), reprezinta documentul de programare a Fondurilor Structurale si de Coeziune care stabileste strategia conform careia aceste fonduri vor fi alocate in vederea dezvoltarii sectorului de mediu in Romania, in perioada 2007-2013.
POS Mediu a fost elaborat de catre Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), in calitate de Autoritate de Management pentru acest program si in coordonarea Ministerului Economiei si Finantelor, in calitatea sa de coordonator al procesului de pregatire a Romaniei pentru accesarea Fondurilor Structurale si de Coeziune pentru perioada 2007- 2013.
Bugetul total al POS Mediu pentru perioada de programare 2007-2013 este de aproximativ 5,6
miliarde Euro. Din acestia, aproximativ 4,5 miliarde Euro reprezinta sprijinul comunitar, respectiv cca. 23,5 % din sursele financiare alocate Cadrului Strategic National de Referinta, si
aproximativ 1,1 miliarde Euro provenind din bugetul national. Sursele comunitare utilizate in
implementarea POS Mediu sunt asigurate din Fondul de Coeziune si Fondul European de
Dezvoltare Regionala. 
In procesul de elaborare a POS Mediu au fost luate in considerare:
- obiectivele de dezvoltare economica si sociala ale Romaniei stabilite prin Planul National de Dezvoltare 2007-2013;
- strategia nationala privind utilizarea Fondurilor Structurale si de Coeziune cuprinsa in Cadrul Strategic National de Referinta;
- prevederile regulamentelor comunitare privind Fondurile Structurale si de Coeziune si alte documente metodologice ale Comisiei Europene;
- comentariile expertilor europeni, formulate atat in documentele de pozitie transmise Romaniei, cat si in cadrul intalnirilor bilaterale;
- recomandarile formulate in urma evaluarii ex-ante si a evaluarii strategice de mediu;
- observatiile si recomandarile formulate de partenerii economici si sociali care au fost consultati in procesul de elaborare.
,, POS Mediu a avut ca punct de plecare obiectivele si prioritatile politicilor de mediu ale Uniunii Europene, reflectand atat obligatiile internationale ale Romaniei cat si interesele specifice nationale." 
,, POS Mediu este astfel conceput incat sa reprezinte un catalizator pentru o economie mai competitiva, un mediu mai bun si o dezvoltare regionala mai echilibrata." 
In data de 12.07.2007, programul a fost aprobat prin Decizia Comisiei Europene nr. 3467, ceea ce a deschis accesul Romaniei la finantarea europeana pentru proiectele de mediu. 
POS Mediu continua programele de dezvoltare a infrastructurii de mediu si ia in considerare programele de dezvoltare initiate in cadrul asistentei de pre-aderare (Phare si ISPA).
Prioritatile POS Mediu au in vedere si eficientizarea sistemelor de incalzire urbane, prevenirea riscurilor, reconstructia ecologica sau implementarea planurilor de management "Natura 2000".
Obiectivul global al POS Mediu il constituie protectia si imbunatatirea calitatii mediului si a standardelor de viata in Romania, urmarindu-se conformarea cu prevederile acquis-ului de mediu. "Obiectivul consta in reducerea decalajului existent intre Uniunea Europeana si Romania cu privire la infrastructura de mediu atat din punct de vedere cantitativ cat si calitativ. Avand in vedere realizarea de servicii publice eficiente, cu luarea in considerare a principiului dezvoltarii durabile si a principiului "poluatorul plateste".
1. OBICTIVE
? Obiectivul global al programului il reprezinta imbunatatirea nivelului de trai si a mediului, insistand in special pe respectarea legislatiei europene in domeniul mediului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Programul Operational Sectorial Mediu.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!