Procesul de Extindere a Uniunii Europene si Consecintele Sale

Extras din referat Cum descarc?

Rezumat
Procesul de extindere a Uniunii Europene reprezinta unul dintre provocarile majore ale secolului XXI,oferind beneficii si oprtunitati,dar si perspective unificarii continentului European pe baza unor idealuri si valori commune.
Deoarece subiectele despre procesul de extindere a Uniunii Europene sunt variate am incercat inca de la inceput sa abordam modul de constituire si structura acestuia in care vom intalni ca s-a contituit intr-o perioada de timp indelungata si are la baza principiul integrarii economice statale.
Extinderea Uniunii Europene a adus cu ea avantaje cum ar fi:
o Stabilitatea politica
o Posibilitatea reformarii politicilor economice si sociale
o Beneficii pe plan intern si extern
o Oportunitati deoarece reuseste unirea Europei intr-un mod pasnic dupa mai multe secole de conflicte si diviziuni.
Cuvinte cheie
- Oportunitati 
- Beneficii 
- Aderare
- Integrare
Istoricul constituirii Uniunii Europene si structura acesteia
Uniunea Europeana are la baza principiul integrarii economice statale si s-a constituit intr-o perioada de timp indelungata incepand din 1923 cand a luat fiinta "Miscarea paneuropeana" si pana in 1957 cand a fost constituita Comuniunea Economica Europeana pe baza Tratatului de la Roma din 1957.
Dupa primul razboi mondial preocuparile pentru o Europa unita au devenit tot mai evidente si in 1929 Adunarea Sociestatii Natiunilor a adoptat rezolutia privind crearea comisiei de studiu pentru Uniunea Europeana.Initiativa a apartinut ministrului de externe al Frantei Aristide Briand laureat al premiului Nobel pentru pace(1926)care a fost desemnat presedinte al comisie.
Obiectivul acestei comisii era de fapt gasirea usor solutii viabile pentru constituirea unei organizatii europene cu caracter economic si politic.Cu toate eforturile facute de Aristide Briand ideea constituirii Uniunii Europene nu a putut fi dusa pana la capat datorita in principal factorilor de conjunctura ai perioadei respective,care anuntau intrarea in cel de al II-lea razboi mondial.
Prin tratatul asupra Uniunii Europene cetatenii statelor membre devin in mod liber cetateni ai Uniunii, avand urmatoarele drepturi:
- Sa se deplaseze si sa-si stabileasca domiciliul in mod liber pe teritoriul statelor membre,
- Sa voteze si sa candideze la alegerile municipale si europene,care se desfasoara in statul in care fiecare isi are domiciliul,
- Sa fie protejat de autoritatile diplomatice si consulare ale oricariu stat membru,
- Sa se adreseze parlamentului si avocatului poporului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Procesul de Extindere a Uniunii Europene si Consecintele Sale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!