Problemele Intreprinderii si Solutiile Propuse de Econometrie (Microeconometrie)

Cuprins referat Cum descarc?

1. Considerente de natura economica . 3
2. Aplicatii in domeniul cunoasterii cerintelor pietii . 4
3. Evolutia activitatii intreprinderii si diagnoza rezultatelor economice nefavorabile . 10


Extras din referat Cum descarc?

1. CONSIDERENTE DE NATURA ECONOMICA
Intreprinderea reprezinta o unitate economica organizata in vederea transformarii diverselor resurse naturale in produse sau servicii cu un grad mai mare de elaborare si implicit de utilitate. O intreprindere poate fi caracterizata intr-un context dat de piata factorilor de productie, piata marfurilor si serviciilor, precum si de un mecanism juridic si administrativ care stabilesc un cadru limitativ privind activitatea desfasurata.
Problemele intreprinderii redate in figura de mai jos, presupun, in majoritatea cazurilor, informatii urmate, de cele mai multe ori, de optiuni si decizii. 
-Contracte 
APROVIZIONAREA -Transport 
-Livrare la termen 
-Receptie 
-Consumuri - costuri
STOCAREA -Durata si spatiul 
-Deteriorarea 
-Prognoza rezervelor
INTREPRINDEREA 
-Utilaje - investitii 
PRODUCTIA -Consumuri 
-Costuri 
RELATII FINANCIARE -Stimulente materiale 
-Productivitatea 
-Credite si dobanzi 
-Incasari 
-Plata salariilor -Credite si dobanzi 
-Plata impozitelor si taxelor VANZAREA -Incasari 
-Plata salariilor 
-Plata impozitelor si taxelor 
Deciziile, avand drept urmare modificari in ce priveste cuantumul cheltuielilor si al realizarilor, pot fi luate fie pe baza experientei sau intuitiei, fie pe baza unor calcule reprezentand evaluari, operatiuni de bilant, optimizari, abordari de natura econometrica.
Limitandu-ne la aceasta din urma clasa de metode, mentionam ca desi s-a scris suficient de mult pe tema fundamentarii si aplicarii modelarii econometrice totusi gama aplicatiilor la nivel de intreprindere este relativ restransa. In activitatea concreta de conducere a activitatii intreprinderii trebuie sa fie introduse metodele de interes practic despre care se scrie in reviste de specialitate si carti sau despre care se vorbeste in simpozioane stiintifice. In cele ce urmeaza, ne referim la astfel de metode prezentand modul in care ele au fost utilizate in diverse intreprinderi sau de catre diversi cercetatori sau specialisti in probleme de calcul economic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Problemele Intreprinderii si Solutiile Propuse de Econometrie (Microeconometrie).doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!