Probleme și soluții de mediu în China

Extras din referat Cum descarc?

Suprafata: 9.596.961 km2 
Asezarea geografica: 18?30"-53? N, 73?-134? E
Populatia: 1.171.000.000 locuitori
Densitatea populatiei: 115 locuitori/km2
Capitala: Beijing 10.860.000 locuitori
Cel mai mare oras: Shanghai 12.670.000 locuitori
Clima: foarte diversificata;tropicala in sud, subarctica in nord
Limba oficiala: Mandarina bazata pe un dialect nordic, a devenit limba nationala. Alte dialecte sunt cantoneza si hakka
Moneda oficiala: yuan (1 yuan=100 jiao, 100 fen)
Forma de stat: republica independenta
Republica Populara Chineza este cel mai intins stat in Asia de Est si cel mai populat stat din lume. China are o intindere imensa, cu o varietate uluitoare de rase si caracteristici geografice. Revolutia culturala din anii 1966-1976 a provocat, se pare, un regres de o suta de ani si a marcat puternic evolutia ulterioara a tarii, cat si mentalitatea locuitorilor. Din fericire, multe din marile comori au supravietuit acestei perioade, iar astazi China incearca o deschidere tot mai larga catre restul lumii.
Din punct de vedere geografic, China este o tara muntoasa. Suprafata regiunilor montane reprezinta doua patrimi din suprafata tarii. Regiunile montane cuprind munti, dealuri si podisuri. Proportia fiecarei forme de relief din intreaga tara este dupa cum urmeaza: 33% munti, 26% posidsuri, 12% campie si 10% dealuri.Relieful Chinei este rezultatul inaltarii Podisului Qinhai-Tibet - cea mai importanta actiune geologica din istoria Terrei de acum cateva milioane de ani.Prin urmare Republica Populara Chineza este o tara cu o economie in plin proces de dezvoltare si modernizare.Folosind marile resurse de carbuni superiori , China si-a dezvoltat o puternica baza energetica 
In anul 2009, China a devenit cel mai mare consumator de energie din lume, depasind Statele Unite, cu un consum total de 2,170 milioane tone echivalent petrol (tep). In comparatie, Romania consuma anual aproximativ 40 tep.De asemenea China este al doilea stat consumator de petrol din lume dupa SUA si nu in ultimul rand principalul producator de orez, grau, porumb, cartofi dulci, tutun si bumbac din lume. Astfel, pentru comert, cea mai importanta cultura este bumbacul.
II. Probleme de mediu 
Consider ca este cunoscut faptul ca problemele de mediu si poluarea in principal, sunt rezultatul activitatii, neatentiei si nepasarii umane. In continuare prezentam cateva probleme de mediu cu care se confrunta China, urmand sa prezint problemele cu care se confrunta orasul Beijing. Este de la sine inteles ca acestea de cele mai multe ori se suprapun, pentru ca majoritatea problemelor capitalei sunt aceleasi cu ale tarii in general.
2.1. Probleme de mediu in China 
China este una dintre cele mai poluate tari din lume, arata ultimele date publicate chiar de guvernul chinez. Pragul de poluare atmosferica este depasit in doua treimi dintre orasele Chinei, acolo unde aerul este incarcat de particule fine, deosebit de periculoase pentru sanatate.
In general, Republica Populara Chineza se confrunta cu probleme legate de poluarea aerului, solului si a apelor, datorate industriei, mineritului si agriculturii. Aceste probleme sunt inca de actualitate , iar poluarea aerului a fost in pericol de a pune problemele de sanatate oamenilor. De asemenea poluarea apelor uzate a fost intotdeauna o problema majora in intreaga lume. Ba mai mult lipsa de apa pentru baut, agricultura, etc a scazut de-a lungul anilor. Cu un deficit de apa in intreaga lume, metodele adecvate de tratare si reciclare a apei este obiectivul cheie in sustinerea noastra limitata a resurselor de apa de alimentare. Pe parcursul acestei lucrari, vom discuta subiecte privind efectele si solutiile poluarii apelor, aerului, gunoaielor, zgomotului fata de mediu si societate.In acelasi timp, propunerile privind procedurile de tratare a apelor uzate si facilitati pentru a ajuta la criza apei din China vor fi discutate. 
Despre poluare se vorbeste mult si cu siguranta se va vorbi si in continuare, insa, suntem departe de constientizarea insemnatatii efectului si de sesizarea prezentei macabre a realitatii acesteia, daca e sa comparam ideea de poluare cu care suntem obisnuiti fata de ceea ce traiesc sau au trait cativa din cetatenii Chinei.
Astfel, una dintre cele mai importante probleme ale Chinei este industria textila, mai exact fabricarea de imbracaminte si incaltaminte, care polueaza cel mai mult raurile tarii.De asemenea emisiile toxice din atmosfera cauzeaza ploile acide, care combinate cu aerul poluat, aduc daune majore solului si apelor tarii. Distrugerea solurilor datorate agriculturii si exploatarii miniere este de asemenea, o problema semnificativa.
2.2. Probleme de mediu in Beijing 
Beijing, metropola de 22 de milioane de locuitori, este unul dintre marile orase ale Chinei ce se confrunta regulat cu niveluri ridicate ale poluarii aerului, mai ales din cauza noxelor emise de centralele electrice si a gazelor de esapament. Numarul vehiculelor creste cu 13% pe an la Beijing.
Cea mai grava problema de mediu in Beijing, la fel ca si in Republica Populara Chineza in general, este calitatea foarte proasta a aerului. Capitala Chinei era invaluita intr-un nor gros, format din particule de praf si gaze toxice, fenomen ce a provocat anularea a numeroase curse aeriene si inchiderea unor autostrazi. Cea mai importanta sursa a poluarii in Beijing o reprezinta centrale termice pe carbune, care nu poate fi controlat aproape deloc.
A doua problema cu care se confrunta orasul sunt deseurile. 94% din populatie identifica gunoiul ca fiind o problema majora, insa cantitatea produsa nu scade. Acesta are efecte negative asupra oamenilor, animalelor, distruge apele si necesita sume foarte mari de bani pentru a fi indepartate. Anual, fiecare persoana foloseste 90 de kilograme de plastic ce provine din sticle de apa, ambalaje de mancare, ambalaje de mobile, calculatoare, cutii, pungi pentru gunoaie, plase si asa mai departe. Avand in vedere ca plasticul nu este biodegradabil si ramane in permanenta in ecosistem, de la mijlocul secolului al XIX-lea s-a strans o cantitate enorma de gunoi. Principalele cauze pentru care se strange o cantitate atat de mare de gunoi ar fi urmatoarele: trecatorii arunca resturi in canale sau pe strazi, conducatorii auto arunca gunoiul pe geam, transporturile care nu sunt acoperite (de exemplu camioanele cu diverse transporturi pot produce gunoaie pe sosele, din cauza vantului care le poate sufla), gunoiul menajer, gunoiul si molozurile datorate constructiilor, si nu in ultimul rand vacantele sau iesirile in aer liber.


Fisiere in arhiva (1):

  • Probleme si Solutii de Mediu in China.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!