Probleme Actuale în Evidența Fondurilor Fixe

Extras din referat Cum descarc?

Cercetarea stiintifica este o cunoastere sistematizata despre natura, sistemele create de om, activitatile tipic umane. Cercetarea stiintifica contribuie la imbogatirea cunoasterii si ii ofera o baza pentru dezvoltarea tehnologica. Prin urmare, factorul limitativ in dezvoltare este considerat anume cerectarea stiintifica care induce la cresterea capacitatii de asimilare a umanitatii de dezvoltare a tehnologiilor, de utilizare a acestora in noi domenii de activitate, pentru noi produse si sevicii. In cadrul cercetarii stiintifice se realizeaza impactul fenomenului sau procesului economic asupra alegerii si utilizarii celor mai diferite metode si tehnici de calcul si analiza, aici se verifica ipotezele si constructiile teoretice, se afirma masura in care cercetatorul dispune de totalitatea aptitudinilor si cunostintelor pe care le implica studiul unui fenomen economic sau altul. In aceasta etapa se depun eforturi de perfectionare si de sporire a capacitatii stiintei economice de a explica cauza si influenta unor procese economice practice. Asadar, din punctul meu de vedere anume acestea sunt premisele de elaborare a unui proiect de cercetare.
Introducere
Orice intreprindere, pentru a functiona, are nevoie de o baza tehnico-materiala. O pondere insemnata in diversitatea activelor materiale folosite in cadrul unitatilor economice din orice domeniu o detin obiectele cu durata de utilizare indelungata si valoare considerabila numite mijloace fixe. 
Aplicarea principiilor economiei de piata in Romania impune reforma calitativa a sistemului financiar. In primul rind, intervin modificari substantiale in contabilitate si fiscalitate. Anume aceste modificari provoaca aparitia erorilor in evidenta contabila a fondurilor fixe, ceea ce cere acordarea unei atentii deosebite aspectului dat. 
Veridicitatea contabilitatii mijloacelor fixe depinde de corectitudinea documentarii miscarii, evaluarii si formarii valorii de intrare a acestora. Evitarea greselilor in evidenta contabila a mijloacelor fixe influenteaza caracteristicile calitative de utilizare a obiectelor si eventualile consecinte fiscale. 
Alt aspect problematic legat de contabilitatea mijloacelor fixe este calcularea si evidenta uzurii in conditiile prevederilor Standardelor Nationale de Contabilitate. Aceasta operatiune contabila influenteaza rezultatele activitatii economice a intreprinderii pe parcursul unui interval de timp determinat, in special cheltuielile de uzura, costul produselor, formarea preturilor, cheltuielile perioadei, impozitul pe bunurile imobiliare, rezultatele financiare si, respectiv impozitul pe venit. De aceea, sarcina primordiala a contabilitatii consta in determinarea corecta a sumei uzurii mijloacelor fixe in functie de metoda de calculare. Important pentru calcularea uzurii este corectitudinea determinarii valorii de intrare si a valorii ramase probabile care pot conduce la modificarea sumei uzurii calculate. 
Aceste considerente fac importanta cercetarea in domeniul contabilitatii mijloacelor fixe, ceea ce inseamna timp, competenta si experienta.
Cercetarea data se realizeaza prin urmatoarele etape succesive: definirea precisa a problemei, informatia necesara pentru rezolvarea acestei probleme; cercetarea eficienta a literaturii de specialitate si selectarea celor mai bune studii referitoare la problema; prezentarea in mod pertinent a logicii rationamentului cu punctele sale forte dar si cu cele slabe.
Aceasta lucrare prezinta bazele metodologice ale studiilor de cercetare, parcurgind aceleasi etape mentionate mai sus pentru a scoate in evidenta faptul ca un bun proiect de cercetare este acela care este: 
- Util: raspunsul adus la intrebare trebuie sa aiba repercusiuni asupra unui anumit aspect al vietii economice.
- Nou: studiul trebuie sa aduca o informatie noua si sa nu se repete un studiu deja realizat.
- Realizabil: investigatorul trebuie sa estimeze chiar din stadiul de concepere a proiectului sansele sale de succes, inainte de a investi timp si energie in elaborarea unui studiu care poate sa fie irealizabil. 
Tema de cerectare
Proiectul de cercetare se naste dintr-o intrebare care isi gaseste originea in curiozitatea cercetatorului, in calitatile sale de observatie si in experienta profesionala.
Astfel, scopul ce prezinta o exprimare sintetica a orientarii fundamentale a demersului stiintific mentionat reiese din urmatoarea intrebare generala: ,, Care sunt problemele esentiale in evidenta contabila a mijloacelor fixe ?'' Este necesar de mentionat ca scopul lucrarii imbina atit natura sa descriptiva, cit si explicativa. Prin urmare in lucrare se va examina si explica fapte, evenimente si raporturi ce tin de compartimentul dat. 
In baza intrebarii de ordin general, ce indica directia cercetarii, se formuleaza intrebari mai concrete, ce constituie materia prima pentru formularea obiectivelor cercetarii si deci al planului de idei al lucrarii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Probleme Actuale in Evidenta Fondurilor Fixe.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!