Probleme Actuale ale Educației

Extras din referat Cum descarc?

Dezvoltarea profesionala a fiecarui individ trece prin educatie si cultura, astfel educatia are o importanta deosebita in viata oamenilor, mai ales a copiilor. Acestia trebuie sustinuti atat material cat si moral pentru a se dezvolta, ei au nevoie de o educatie de calitate care sa-i ajute sa se indrepte catre performanta. Am constatat faptul ca in scolile generale din mediul rural din judetul Suceava, copiii nu beneficiaza de conditiile minimale, necesare pentru a avea acces la o educatie de calitate. Sunt foarte multe scoli care nu sunt dotate cu laboratoare de informatica si sunt foarte multi parinti care nu isi permit sa achizitioneze un calculator, iar cei care au de suferit din aceasta cauza sunt copiii, deoarece ei iau contactul cu tehnologia destul de tarziu, acest lucru are un impact negativ asupra dezvoltarii lor.
Aceasta problema ar putea fi solutionata prin construirea unei biblioteci centrale a satului care va fi dotata cu calculatoare si carti de informatica ce vor ajuta copiii sa invete cum sa utilizeze calculatoarele. Accesul in biblioteca se va realiza pe baza carnetului de elev. Biblioteca va fi construita din initiativa Primariei prin atragerea de fonduri europene prin programul POSDRU, astfel biblioteca va fi dotata cu 30 de calculatoare.
O alta solutie ar fi construirea de laboratoare de informatica in scoli ce le vor permite copiilor sa ia contact cu noua tehnologie. Laboratoarele vor fi amenajate din initiativa Scolilor prin atragerea de fonduri europene prin programul POSDRU.
O alta problema des intalnita in scolile gimnaziale si liceale din judetul Suceava este lipsa de pregatire a profesorilor. In perioada actuala devin dascali foarte multe persoane care nu sunt tocmai pregatite, ocupa locuri de suplinitori cu note foarte mici, iar acest lucru ii afecteaza pe copii pentru ca ei nu primesc o educatie de calitate. 
Remuneratia primita de profesori nu este un stimulent suficient pentru a spori implicarea in activitatea desfasurata de ei si nici suficienta pentru a-si permite participarea la cercetari sau cursuri care sa ii ajute sa isi mentina cunostintele la un nivel ridicat. Pentru a solutiona aceasta problema ar trebui sa se realizeze cursuri de perfectionare gratuite pentru profesori si, de asemenea, o alta solutie ar fi realizarea de proiecte prin care profesorii pot participa la cercetari stiintifice, pot participa la schimburi de experienta, astfel ei au posibilitatea de a studia modalitatea de predare din alte tari si pot acumula experienta. Aceste solutii pot fi implementate de Inspectoratul Judetean Scolar Suceava prin atragerea de fonduri europene.
Nr.crt. Criteriu Pondere Biblioteca Laborator Cursuri Schimb de experienta
Nota Valoare Nota Valoare Nota Valoare Nota Valoare
1 Timp necesar 25 10 250 9 225 10 250 9 225
2 Riscuri 9 3 27 2 18 2 18 7 63
3 Avantaj comparativ 5 6 30 4 20 5 25 4 20
4 Costurile proiectului 10 5 50 6 60 4 40 6 60
5 Constientizarea in randul beneficiarilor 11 7 77 10 110 7 77 8 88
6 Acceptabilitatea 11 4 44 5 55 6 66 5 55
7 Cerintele formulate de utilizatorii viitori 14 8 112 7 98 8 112 8 112
8 Calitatea managementului proiectului 15 9 135 8 120 9 135 10 150
Total 100% x 725 x 706 x 723 x 773


Fisiere in arhiva (1):

  • Probleme Actuale ale Educatiei.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!