Principiile Fundamentale ale Bugetului Uniunii Europene

Extras din referat Cum descarc?

Bugetul Uniunii Europene este actul ce autorizeaza, in fiecare an, finantarea ansamblului activitatilor si interventiilor comunitare, traducand, in termini de afectare a resurselor, prioritatile si orientarile politice.
Pentru realizarea bugetului, se tine seama de urmatoarele principii:
1 - Principiul unitatii - semnifica ca totalitatea cheltuielilor si a veniturilor sunt reunite intr-un singur document. Acest principiu porneste de la regula elementara a transparentei, dand posibilitatea legiutorului sa cunoasca operatiunile intr-o optica globala si exhaustica.
2 - Principiul universalitatii - se refera la faptul ca totalitatea veniturile si cheltuielile unui nivel al autoritatii publice trebuie sa fie cuprinse in proiectul de buget pe total venituri si cheltuieli (pe doua pozitii distincte) astfel incat, organul legislativ sa poata aprecia si aproba/respinge colectarea resurselor si cheltuirea lor.
3 - Principiul anualitatii - implica realizarea operatiilor bugetare pe parcursul unui exercitiu bugetar, astfel incat sa faciliteze activitatea de control efectuata de executivul comunitar.
Regula anualitatii tine seama de trei elemente, respectiv: 
- cheltuielile inscrise in buget sunt autorizate pentru un exercitiu bugetar; 
- exercitiul bugetar corespunde cu anul civil; 
- suma creditelor autorizate prin buget nu poate fi depasita. 
Organismele Uniunii coreleaza aplicarea acestui principiu cu necesitatea folosirii actiunilor plurianuale, existand astfel creditul disociat care cuprinde doua elemente: creditul de angajament si creditul de plata.
Creditul de angajament cuprinde, in timpul exercitiului in curs, costul total al obligatiilor juridice contractate pentru actiuni a caror realizare se intinde pe mai multe exercitii.
Creditul de plata acopera, pana la concurenta sumelor inscrise in buget, cheltuielile ce decurg din angajamentele contractate in cursul exercitiului si/sau a exercitiilor anterioare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Principiile Fundamentale ale Bugetului Uniunii Europene.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!