Prezentarea societății bancare. istoric și evoluție

Extras din referat Cum descarc?

1.Prezentarea societatii bancare.Istoric si evolutie.
1.1. Momentul istoric al infintari Bancpost
BancPost a fost infiinta la 26.11.1991 prin hotarare de guvern,ca societate pe actiunii cu capital de stat,prin preluarea unei parti din activele companiei publice Rom Post Telecom,fiind autorizata de Banaca Nationala a Romaniei sa functioneze ca o banca de tip universal,comercial si de economii.BancPost deruleaza operatiunii bancare din ianuare 1992.Activitatea BancPost a demarat cu un capital de numai 226 milioane lei,o retea de 20 calculatoare,prima surcusala fiind deschisa in Bucuresti.BancPost a obtinut profit inca in primul an,infiintand-su in scurt timp sucursale in fiecare resedinta de judet.
1.2. Pricipalele etape si evolutia sa in cadrul sistemului bancar romanesc.
Privatizarea BancPost a demarat in anul 1999,atunci cand General Electric Corporation din SUA a achizitionat 35% din actiuni ,iar Banco Portugues de Investimento Lisabona a achizitionat 10% din actiuni.
In anul 2001 BancPost a avut o evolutie buna pe piata bancara romaneasca.Sursele bancii au crescut cu 49% iar creditele cu 50%.De altfel,peste 80% din credite pe care BancPost le a acordat au fost pentru investitoro mici si mijloci.BancPost a detinut locul intai la carduri avand emise peste 645.000 de carduri.In anul 2002 a obtinut de la BNR autorizatie de functionare ca internediar al pietei primare si secundare a titluri de stat in nume si cont propriu si in numele si contul clietilor,precum si activitatea de custodie.
In anul 2002,BancPost sa implicat in proiectul guvernamental pentru colectarea taxelor si impozitelor locale,furnizand un model de interfatare a solutii de Internet Banking cu sistemul informatic al autoritatii locale.
BancPost sa implicat pentru prima data intr-un proiect regional de cercetare,care are ca finalitate emiterea unui card cu cip,Balcard,destinat tranzactiilor pe internet.
BancPost a lansat in noiembrie 2005 cardurile de credit American Express Gold si Green,ca partener exclusiv al American Express in Romania,produse pentru care a primit premiu "cel mai bun produs bancar al anului 2005"din partea revistei "Piata Financiara".
Prin acest partenariat exclusiv, BancPost si a consolidat pozitia de top pe piata romaneasca a cardurilor.BancPost locupa locul al doilea in radul emitentiilor de cardurii pe piata romaneasca, cu peste 1,375,000 de carduri emise si o retea extinsa de peste 540 ATM-uri si peste 3.955 POS-uri.
In anul 2005 a lansat un nou credit ipotecat(Cea mai buna banca pentru credite ipotecare in 2005 de Bucharest Business Week),un cont de economii flexibil,precum si noi produse dedicate companiilor mici asociatilor familiare si liber profesionistilor.Din anul 2006 a fost implementat un nou model de business menit sa optimizeze activitatea acestui sector.Astfel a fost formata o retea de 8 centre de business si 14 birouri satelit ale acestora pozitionate in orase cu potential economic ridicat ce ofera soluti financiare intreprinderilor mijlocii, in timp ce Directia Companii Mari din cadrul Centralei BancPost gestioneaza relatia cu clieti coporativi mari ai bancii.
In anul 2007 BancPost a fost desemnata in cadrul Galei Premilor pentru Excelenta din domeniu financiar 2007,precum si premiu "Cel mai bun produs bancar"-pentru solutia de finantare "Sa cresti mare"adresata companiilor mici cu o cifra de afaceri de pana la 500.000 de euro si intreprizatorilor individuali,din partea saptamanalului de limba engleza Nine O'Clock.
BancPost a oferit in cadru programului "Prima casa"un plafon de creditare de 50 mil.euro,percepand o dobanda de Robor3m+2.5% la creditele in lei si Euribor3m+4% la creditele in euro.
1.3.Forma si structura capitalului si a actionariatului
In prezent ,actionarul majoritar al BancPost este EG Eurobank Ergasias S.A una dintre cele mai mari listate la Bursa de Valori din Atena,Grecia din punct de vedere al capitalizarii bursiere si membra a EFG Group Geneva,Elvetia.In luna august 2006 EG EG Eurobank Ergasias S.A a cumparat pachetele de actiuni detinute in Banca de BRD si HC.In urma tranzactiei EFG EG Eurobank Ergasias S.A si-a majorat pachetul de actiuni de la 62.98597% la 77.56451% din capital social al BancPost.


Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentarea Societatii Bancare. Istoric si Evolutie.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!