Prezentarea Serviciului de Internet

Extras din referat Cum descarc?

Astazi, Internetul reprezinta o realitate tehnologica atribuita procesului de globalizare, o forta capabila sa dezvolte cunoasterea si comunicarea, un mediu de interactiune la scara planetara, cu implicatii sociale dintre cele mai profunde. In plus, Internetul devine tot mai mult o realitate juridica pe care diversii sai utilizatori nu o mai pot ignora. Fie ca vorbim despre comerciantul online preocupat sa atraga si sa fidelizeze o clientela cat mai vasta sau despre adolescentul "autoblocat" in camerele de conversatie, relatia dintre mediul virtual si realitate nu mai poate fi indiferenta celor pentru care Internetul tinde sa devina o a doua natura.
Serviciile electronice au darul de a permite utilizatorilor sa ia parte la dezbaterea de idei politice, precum si la adoptarea de hotarari cu caracter politic la anumite nivele.
Internetul tinde sa nu mai fie un lux nici in Romania: avem una dintre cele mai mari rate de crestere a conexiunilor de mare viteza din Europa de Sud-Est. Aproape jumatate dintre oraseni detin un calculator personal, iar numarul utilizatorilor romani de servicii online este estimat la peste 5 milioane de persoane. Aceasta raspandire aduce dupa sine o schimbare constienta si, de cele mai multe ori, inconstienta, a obiceiurilor noastre de zi cu zi. Multi dintre noi nu mai scriem scrisori, ci trimitem e-mailuri, nu mai asteptam premiera unui film la cinema, ci il descarcam de pe "hub-uri".
Cu o situatie oarecum similara se confrunta si presa scrisa. Tot mai multe persoane prefera sa citeasca editiile online ale ziarelor, in detrimentul celor pe hartie. Astfel, conform unor statistici, audienta editiilor online a crescut cu peste 200 la suta in ultimii cinci ani la nivel mondial . 
Acest lucru este vizibil si in Romania, unde numarul cititorilor online ai cotidienelor romanesti a crescut, in timp ce audienta versiunilor pe hartie ale acelorasi publicatii inregistreaza o tendinta descendenta. Conform site-ului "trafic.ro", primele cinci ziare romanesti din top au fost citite, numai in luna ianuarie, de peste 8 milioane de vizitatori on-line.
Romanii ajung tot mai dependenti de Internet pentru ca e mai usor de folosit si deja mult mai ieftin decat alte mijloace de comunicare sau informare.
Factori ce infloenteaza piata serviciului de internet
In Romania exista putini furnizori de internet care au acoperire la nivel de tara, dintre care pot aminti: RDS si Romtelecom. Exista si alti furnizori de internet, dar mult mai mici, care au o acoperire zonala mult mai mica, la nivel de cartier.
Firmele mici ofera o viteza de conexiune mai buna, la un pret mai mic. Cu toate acestea, calitatea serviciilor nu ofera satisfactie deplina consumatorului, intrucat nu beneficiaza de o tehnologie avansata; cel mai des clientii acestor firme sunt nemultumiti de intreruperile frecvente de conexiune. Firmele mari isi permit achizitionarea tehnologiilor de ultima generatie. Spre exemplu Romtelecom-ul ofera tehnologie ADSL, iar RDS-ul ofera conexiune prin fibra optica.
Un alt factor de influenta al acestei piete este obiceiul ca mai multi consumatori de internet sa se grupeze cumparand un singur pachet de servicii; in acest fel pe un singur abonament platit, se conecteaza mai multi utilizatori.
Oferta serviciului de internet
Pentru prezentare am ales sa compar doua dintre cele mai mari firme furnizoare de internet: RCS-RDS si Romtelecom.
RCS-RDS
RCS-RDS combina infrastructura de fibra optica de la nivelul oraselor cu reteaua nationala de fibra optica si cablu coaxial si cu echipamente performante, pentru a pune la dispozitie clientilor sai transmisii de date, acces internet, intranet, aplicatii Multimedia si telefonie fixa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentarea Serviciului de Internet.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!