Prezentare Firmei Vogue

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1800
Mărime: 12.54KB (arhivat)
Publicat de: Dana Cîrstea
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Anton Ghe.

Extras din referat

Motivare

De ce vreau sa incep o afacere noua pentru mine? Motivatia inceperii acestei afaceri - dorinta de a pune in practica propria idee de afaceri, intrand pe o piata care oferea posibilitatea dezvoltarii afacerii, datorita faptului ca la acel moment nu existau multe firme care sa ofere astfel de servicii la un nivel calitativ ridicat.

Stresul cotidian si problemele unei vieti trepidante se reflecta în comportamentul nostru, in modul în care gandim si, nu în ultimul rand, in felul in care aratam. Momentele de relaxare sunt tot mai putine si nu reusesc sa ne incarce bateriile astfel încât sa facem fata unor noi provocari.

Tocmai de aceea m-am gandit sa tnfiintez un salon de infrumusetare care sa aduca in atentia dumneavoastra cele mai noi tendinte in materie de coafuri, farduri, produse de cosmetica, menite sa va faca mai frumosi si mai optimisti.

Alte motive :

- nu necesita capital ridicat;

- achizitionarea materiilor prime se pot face de la un numar mare de furnizori ceea ce poate duce la obtinerea unor cheltuieli mai mici pentru acestea ;

- in urma studiului de piata rezulta o cerere ridicata pentru aceste servicii (frizerie, coafor, manichiura) datorate dezvoltarii economice a Romaniei, iar piata în acest domeniu este nesaturata.

Un alt motiv este unul personal, o ambitie prin care sa-mi pun in practica si sa-mi perfectionez calitatiile de manager si in acelasi timp de manichiurista si hair-stilista. Sa nu uit sa mentionez si motivul financiar pentru ca intentia este sa creezi o firma de succes care sa-ti aduca si beneficii finaciare.

Pasii necesari infintarii firmei

1.Rezervarea denumirii firmei la Registrul Comertului

Trebuie prezentate in jur la 3 denumiri de firma pentru a verifica disponibilitatea acestora in ordinea preferintelor. Nume ales : S.C. Vogue S.R.L.

Cost: 50 RON

2. Obtinerea cazierului fiscal de la primarie

Cost: 20 RON

3.Obtinerea eventualelor avize legate de sediul social/punctul de lucru

(de exemplu in cazul sediiilor sociale din blocuri avizul vecinilor / administratorului si presedintelui asociatiei de locatari/propietari)

5. La un avocat/notar

a) Act constitutiv

(care contine si codurile CAEN alese, codul CAEN principal – domeniul principal de activitate al firmei, date despre capitalul social si partile sociale, si alte informatii despre firma)

b) Declaratia de asociat unic si administrator

c) Contractul de comodat / contractul de inchiriere la administratia financiara / respectiv dovada sediului social.

La data redactarii acestui articol, se pare ca nu este posibil sa existe la aceiasi adresa/sediu social mai mult de o firma care sa nu aibe un asociat comun.

Costul acestora: in jur de 150 RON

6. Depunerea capitalului social la banca

Capitalul social (200 RON minim) se depune la banca intr-un cont special de “capital social” pentru care bancile de regula au formulare speciale iar angajatii bancii ar trebui sa stie sa va indrume cu privire la acesta.

De regula acest cont are un statut special (la acesta nefiind percepute comisioane lunare sau oferite dobanzi).

Banca va va furniza documentele necesare pasilor ulteriori (de exemplu: chitanta pentru banii depusi, extras de cont, etc).

7. Depunerea actelor si completearea cererilor de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului

Cost orientativ: 280 RON

Tot in acesta etapa este precizat tipul de societate (SRL, SA, SCA, SCS, SNC etc), daca sunteti platitor de TVA sau nu, daca plata tva are loc lunara sau trimestriala, daca sunteti platitor de impozit pe profit si cum are loc plata acestuia (lunara, ), informatii legate de sediul social, etc.

Preview document

Prezentare Firmei Vogue - Pagina 1
Prezentare Firmei Vogue - Pagina 2
Prezentare Firmei Vogue - Pagina 3
Prezentare Firmei Vogue - Pagina 4
Prezentare Firmei Vogue - Pagina 5
Prezentare Firmei Vogue - Pagina 6
Prezentare Firmei Vogue - Pagina 7
Prezentare Firmei Vogue - Pagina 8
Prezentare Firmei Vogue - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Prezentare Firmei Vogue.doc

Ai nevoie de altceva?