Prezentare comparativa a situatiei economice nationale si internationale dintre Austria si Danemarca

Extras din referat Cum descarc?

Date generale despre Austria 
Austria (denumire oficiala: Republica Austria) este o Republica federala, formata din noua state federale: Burgenland, Carintia, Austria Inferioara, Austria Superioara, Salzburg, Stiria (Steiermark), Tirol, Vorarlberg si Viena. 
Este localizata in centrul Uniunii Europene, la intersectia principalelor rute de transport.
Teritoriul Austriei acopera 83.879 km2, cu o populatie de 8.032.926 locuitori (aprox. 101 loc/km2).
Date generale despre Austria 
Forma de guvernamant este Republica. Parlamentul este bicameral: Bundesrat (consiliul federal), cu 64 de membri, si National-rat (consiliul national), cu 183 de membri alesi prin vot direct, o data la 5 ani. Ele dispun fiecare de un Parlament propriu, denumit Landtag, care este un organ legislativ independent, ale carui competente sunt prevazute de Constitutie.
Guvernele landurilor sunt pe de o parte organele executive independente ale Landurilor si pe de alta parte un element al Administratiei federale (Mittelbare Bundesverwaltung).
Date generale despre Danemarca 
Danemarca (Regatul Danemarcei, mai exact), este un stat suveran din Europa de Nord, avand si doua teritorii autonome constituente, care fac parte integranta din regat: Insulele Feroe in Atlanticul de Nord si Groenlanda in America de Nord. Danemarca propriu-zisa este cea mai de sud dintre tarile nordice, invecinandu-se la nord-est cu Suedia, la nord cu Norvegia, iar la sud cu Germania.
Suprafata Danemarcei este de 43.094 km2, avand o populatie de 5.580.516 locuitori (aprox. 129,5 loc/km2).
Date generale despre Danemarca 
Regatul Danemarcei este o monarhie constitutionala organizata sub forma unei democratii parlamentare, cu sediul guvernului in capitala Copenhaga. Tara are un sef de guvern (primul ministru) si un sef de stat (monarhul). Acesta din urma pastreaza oficial puterea executiva, dar indatoririle sale sunt strict ceremoniale si de reprezentare. Regatul este stat unitar, puterile de a-si gestiona propriile afaceri interne fiind delegate de guvernul central Groenlandei si Insulelor Feroe. Danemarca propriu-zisa este zona hegemoniala, unde rezida puterea judecatoreasca, executiva si legislativa.
Indicatori macroeconomici Austria - Danemarca in 2018
QNI reprezinta indicele calitatii nationale si clasifica tarile dupa un scor obtinut in functie de anumiti factori interni si externi cum ar fi puterea economica, oportunitatile sociale de dezvoltare, bunastare, asistenta medicala, facilitati pentru calatorii, stabilitate politica sau oportunitati pe piata muncii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentare comparativa a situatiei economice nationale si internationale dintre Austria si Danemarca.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!