Previziunea siuatiilor financiare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Previziunea indicatorilor din contul de profit si pierdere cat din bilantul financiar s-a facut pe baza metodei procent din vanzari. Motivul pentru care am ales aceasta metoda este acela ca se porneste de la doua ipoteze, care sunt, in general, corecte, si anume: majoritatea pozitiilor bilantului contabil variaza o data cu vanzarile, si valorile curente ale tuturor activelor sunt optime pentru valorile curente ale cifrei de afaceri de vanzari.

Pentru a expirma o previziune clara a CA, am utilizat mai multe metode de previziune a acesteia, urmand ca in final sa o alegem pe cea mai relevanta.

Primul pas in estimarea CA a fost transformarea acesteia din preturi curente in preturi constante., metoda utilizata fiind evolutia preturilor (inflatia subansamblurilor electronice).

Inflatia se poate defini ca o crestere a nivelului general al preturilor atat la bunuri cat si la servicii in conditiile in care puterea de cumparare scade. Inflatia se face simtita atat la nivelul consumatorului cat si la nivelul macroeconomic. Cauzele care declanseaza aparitia acestui fenomen sunt multiple si au facut obiectul de cercetare al specialistilor in domeniu.

Cu ajutorul datelor statistice prezente in tabelul de mai jos, am adus CA de afaceri din preturi curente in preturi constante, pentru avea o previziune mult mai clara a aceasteia. Masurarea inflatiei are in vedere, in principal, factorul pret.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Previziunea siuatiilor financiare.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
2 425 cuvinte
Nr caractere:
21 534 caractere
Marime:
57.14KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
Previziunea siuatiilor financiare, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!