Previziunea siuatiilor financiare

Extras din referat Cum descarc?

Previziunea indicatorilor din contul de profit si pierdere cat din bilantul financiar s-a facut pe baza metodei procent din vanzari. Motivul pentru care am ales aceasta metoda este acela ca se porneste de la doua ipoteze, care sunt, in general, corecte, si anume: majoritatea pozitiilor bilantului contabil variaza o data cu vanzarile, si valorile curente ale tuturor activelor sunt optime pentru valorile curente ale cifrei de afaceri de vanzari.
Pentru a expirma o previziune clara a CA, am utilizat mai multe metode de previziune a acesteia, urmand ca in final sa o alegem pe cea mai relevanta.
Primul pas in estimarea CA a fost transformarea acesteia din preturi curente in preturi constante., metoda utilizata fiind evolutia preturilor (inflatia subansamblurilor electronice).
Inflatia se poate defini ca o crestere a nivelului general al preturilor atat la bunuri cat si la servicii in conditiile in care puterea de cumparare scade. Inflatia se face simtita atat la nivelul consumatorului cat si la nivelul macroeconomic. Cauzele care declanseaza aparitia acestui fenomen sunt multiple si au facut obiectul de cercetare al specialistilor in domeniu.
Cu ajutorul datelor statistice prezente in tabelul de mai jos, am adus CA de afaceri din preturi curente in preturi constante, pentru avea o previziune mult mai clara a aceasteia. Masurarea inflatiei are in vedere, in principal, factorul pret.


Fisiere in arhiva (1):

  • Previziunea siuatiilor financiare.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!