Practică la contabilitate financiară

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In toate actele, facturile, anunturile emanand de la societate, denumirea societatii va fi precedata sau urmata de initialele SA, sediul societatii, capitalul social si numarul de inregistrare din Registrul Comertului.

SC X SA este persoana juridica romana avand forma juridica de societate pe actiuni cu capital privat. Societatea isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile romane si cu prevederile din contractul si statutul societatii.

Functionarea societatii este nelimitata cu incepere de la data inregistrarii in Registrul Comertului.

Scopul societatii este producerea si comercializarea de confectii textile, prestari servicii, utilizarea terenurilor si a cladirilor din patrimoniu.

5141 -comert cu ridicata de textile 5242 -comert cu amanuntul de imbracaminte 7020 -inchirierea bunurilor imobiliare proprii 6025 -transporturi rutiere de marfuri 9305 -alte activitati de servicii 1822 -fabricarea altor articole de imbracaminte 5241 -vanzari cu amanuntul de textile 5275 -importul de materii prime, materii auxiliare si alte accesorii destinate producerii de confectii textile -importul de masini, prese si alte utilaje si a pieselor de schimb aferente specifice domeniului de activitate -exportul de confectii 7121 -inchirierea mijloacelor de transport terestru 7134 -inchirirea altor masini si echipamente 7413 -activitati de studiu al pietei (interne si externe) si de sondaj (marketing) Obiectul de activitate al societatii va putea fi modificat prin hotararea AGA.

Capitalul social al societatii este de.

lei si este in intregime privat. El este format din.

actiuni cu o valoare nominala de.

lei/act. Capitalul este in intregime subscris si varsat.

Actiunile sunt nominative si cuprind toate elementele prevazute de lege. Actiunile au valoare egala si confera posesorilor drepturi egale. Ele nu vor putea fi emise pentru o suma mai mica decat valoarea nominala.

Societatea tine evidenta actiunilor intr-un registru special, numerotat, sigilat si parafat de presedintele CA.

Fiecare actiune da dreptul la un vot in adunarile generale ale societatii.

Exercitiul dreptului la vot este suspendat pentru actionarii care nu sunt la curent cu varsamintele ajunse la scadenta.

Odata cu bilantul anual se va prezenta situatia actiunilor, daca au fost integral platite si eventualele varsaminte neefectuate.

In situatia in care actionarii nu au efectuat plata varsamintelor pe care le datoreaza, societatea ii someaza de doua ori in scris la interval de 15 zile. Daca nici dupa somatii actionarii nu vor efectua varsamintele datorate, consiliul de administratie PAS poate decide: -urmarirea actionarilor in justitie -anularea actiunilor In locul actiunilor anulate vor fi emise noi actiuni purtand acelasi numar, care vor fi vandute conform reglementarilor legale in vigoare la data respectiva. De vanzarea lor se va ocupa CA al PAS X SA Sibiu pana in momentul achitarii integrale a tuturor ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Practica La Contabilitate Financiara
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
40 pagini
Imagini extrase:
37 imagini
Nr cuvinte:
895 cuvinte
Nr caractere:
6 062 caractere
Marime:
51.85KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Predat:
la gimnaziu
Sus!