Practică de specialitate - SC Schaeffler România SRL

Cuprins referat Cum descarc?

CAPITOLUL I Prezentarea entitatii S.C. SCHAEFFLER ROMANIA S.R.L.
1.1 Infintarea, denumirea si identitatea entitatii
1.2 Domeniul de activitate
1.3 Structura organizatorica si conducerea contabilitatii
1.4 Circuitul facturilor de transport si inregistrarea lor
CAPITOLUL II Intocmirea notei contabile-autofacturare - la S.C. SCHAEFFLER ROMANIA S.R.L.
CAPITOLUL III Studiu de caz realizat la S.C. SCHAEFFLER ROMANIA S.R.L


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL I 
Prezentarea entitatii S.C. SCHAEFFLER ROMANIA S.R.L.
1.1. Infintarea entitatii
Grupul Schaeffler activeaza prin cele trei marci puternice ale sale si anume: INA in sectorul auto, Luk in sectorul industrial si FAG in sectorul aerospatial. 
Marca FAG care s-a infintat in anul 1883 cu sediul central in Schweinfurt ,GERMANIA si avand 27 centre de productie. In acest an s-a inventat masina de rectificat bile cu care fabrica si-a inceput productia . Urmand ca doar in anul 1905 FAG sa devina marca inregistrata.
In anul 1946 s-a infintat Industria S.R.L . prin marca INA iar in 1949 s-au dezvoltat rulmentii cu ace- ghidarea prin colivie prin care s-a remarcat productia acestei marci. Primul sediu central a fost in Herzogenaurach, GERMANIA cu 36 centre de productie.
In anul 1965 s-a infintat marca LuK cu sediul in Buhl, GERMANIA cu 19 centre de productie care, pentru inceput, a produs ambreaje cu lamele.
Societatea INA a preluat marca LuK in anul 1999 si marca FAG in anul 2002 si astfel in anul 2003 GRUPUL Schaeffler era format din : INA,LuK si FAG. Sloganul Grupului Schaeffler este "Toghether we move the world" ceea ce inseamna "Impreuna, punem lumea in miscare".
Industria de automobile este principalul client al Grupului Schaeffler, avand o cota-parte de peste 50% din cifra de afaceri. Dispunand de know-how pentru intregul grup de
forta: motor, mecanismul de rulare, cutia de viteze si subansamblurile de autoturisme si
autocamioane, Grupul Schaeffler este un partener de incredere pentru aproape toti
producstorii, precum si pentru principalii furnizori ai acestora.
In domeniul industrial, Grupul Schaeffler dispune de peste cca. 40.000 articole de catalog fabricate in serie, cu ajutorul carora se acopera aplicatii din aproximativ 60 de ramuri industriale - un portofoliu de produse neobisnuit de larg. Competenta noastra productiva, precum si cunostintele tehnice de care dispunem in domeniul mecatronicii, al materialelor si al lubrifiantilor, ne confera statutul unui partener industrial de incredere, cautat in intreaga lume.
Grupul Schaeffler se deosebeste de majoritatea companiilor din domeniu fiind o intreprindere de familie care promoveaza necontenit competenta angajatiilor si mizeaza pe investitii directionate in domeniul cercetarii si dezvoltarii. In acest moment Grupul Schaeffler are 66.000 de angajati in intrega lume care au atins in anul 2007 o cifra de afaceri de peste 8,9 miliarde de EURO in 180 de locatii din 50 de tari.
S.C. SCHAEFFLER ROMANIA S.R.L. a fost una dintre cele mai mari investitii ale Grupului Schaeffler din estul Europe avand locatia si productia in Cristian. Societatea fost infintata in octombrie 2002 iar in noembrie a inceput productia intr-o hala inchiriata din uzina "Tranctoru". Asezarea pietrei de temelie a societatii pe teritoriul in care se afla si astazi,in Cristian, judetul BRASOV, a fost in 18 iunie 2003 iar mutarea propiru-zisa in noua locatie a fost dupa mai bine de un an si anume in octombrie 2004. Inaugurarea oficiala a primei hale din societatea SCHAEFFLER ROMANIA a fost in iunie 2005.
Denumirea si identitatea entitatii
Denumire S.C. SCHAEFFLER ROMANIA S.R.L.
Sediul entitatii se afla in localitatea Cristian str. Aleea Schaeffler nr.3
Cod unic de inregistrare incepand cu data de 05.11.2002 : RO 14882941
Numar de inregistrare la Registrul Comertului J08/1477/05.11.2002
Investitia pentru proiectul din Romania a ajuns pana la 280 milioane de EURO.
1.2. Domeniul de activitatea
Grupul Schaeffler este ofertant de prim rang pe plan mondial de rulmenti si de produse liniare si etse un renumit furnizor al industriei de automobile. Succesul Grupului Schaeffler se bazeaza pe deosebita sa forta de inovatie, pe apropierea globala de client, pe calitatea maxima a tuturor proceselor, precum si de capacitatea de a reactiona rapid la toate solicitarile si dorintele speciale ale clientilor. Grupul Schaeffler activeaza prin cele trei marci puternice ale sale si anume: INA in sectorul auto, Luk in sectorul industrial si FAG in sectorul aerospatial. 
Marca INA produce: - Rulmenti si lagare de alunecare
- Rulmenti lineari
- Componente de motoare
- Produse de inalta precizie
- Aplicatii de motoare
- Aplicatii de transmisii
Marca Luk produce : - Sisteme de ambreaje
- Ambreaje cu volante dubla
- Component pentru transmisii variabile
- Pompe pentru automobile
- Transformatoare hidraulice
- Automatizarea transmisiilor
Marca FAG produce - Rulmenti pentru industria constructoare de masini si automobilistica
- Rulmenti de inalta precizie pentru: Industria aerospatiala, Masini-unelte, Industria textila
1.3. Structura organizatorica a entitatii
Structura fabricii este una tipica pentru o locatie de productie si anume organigrama are o stuctura matriceala, fiecare dintre segmentele de productie fiind organizate sub forma unei mici fabrici de sine statatoare, acestea primind suportul departamentelor centrale: Resurse Umane, IT, Aprovizionare, Financiar, Logistica, Controlling. Administratorul fabricii raspunde direct membrilor consiliului de conducere al Grupului Schaeffler.


Fisiere in arhiva (1):

  • Practica de Specialitate - SC Schaeffler Romania SRL.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!