Politica monetara a Bancii Centrale din Bolivia

Cuprins referat Cum descarc?

I.Scurt istoric
I.1.Mai mult de 90 ani de istorie
I.2.BCB in statul pluralist
II.Obiectivele si misiunea BCB
III.Evolutia inflatiei si a IPC
IV.Moneda nationala-Bolivian
V.Concluzie
VI.Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

I.1.Mai mult de 90 ani de istorie 
Banca Centrala a Bolivia (BCB) a inceput istoria sa, atunci cand Legea din 07 ianuarie 1911 Banco de la Nacion Boliviana, a caror functionare este reglementata prin Decretul din 8 aprilie a fost fondat in acelasi an.
Initiativa pentru crearea de BCB a plecat de la Presedintele Siles, care impreuna cu un grup de personalitati proeminente a determinat necesitatea unei reforme a sistemului bancar, pentru care a fost angajat un grup de experti straini, numit ,,Misiunea Kemmerer".
In 1945 BCB a fost organizata in doua departamente: Departamentul Monetar, ca banca centrala; si Departamentul Bancar, cu caracter comercial si industrial.
In 1970 sa stabilit ca departamentul monetar ramane in BCB; iar Departamentul Bancar devine Banca de Stat.
De-a lungul existentei sale, BCB a avut 54 de presedinti, inclusiv curent, Pablo Ramos Sanchez, un economist proeminent care a fost de patru ori mai rector al Universidad Mayor de San Andres (UMSA), membru al Departamentului Primul Consiliu, vicepresedinte al Consiliului orasului La Paz actionand primar al scaunului de guvernare si ultimul prefect al Departamentului.
Din februarie 2009, valabilitatea Constitutiei politice a statului Plurinational Bolivia consolidarea de noi Economic, Social, Modelul Comun si productive in beneficiul populatiei, Banca Centrala a Boliviei intareste functia sa primara.
In conformitate cu acest mandat constitutional institutia are functia de ,,mentinere a stabilitatii puterii de cumparare a monedei, pentru a contribui la dezvoltarea economica si sociala", o sarcina care corespunde in totalitate prin eforturile functionarilor publici aduce la munca lor, si la orientarile generale ale unei politici care este coordonata de la cele mai inalte niveluri.
Dupa aprobarea Constitutiei politice a statului pluralist din Bolivia (februarie 2009), se consolideaza un nou model economic plural. Banca Centrala a Boliviei (BCB) este recunoscuta in Constitutie drept institutie de drept public cu personalitate juridica si propriile sale active. Statul, prin intermediul filialei executive, stabileste obiectivele politicii monetare si de schimb a tarii, in coordonare cu BCB.
In mod fundamental si in cadrul politicii economice a statului, se acorda urmatoarele atributii:
-determinarea si executarea politicii monetare; 
-executa politica de schimb; 
-reglementarea sistemului de plati; 
-sa autorizeze emiterea de monede si sa administreze rezervele internationale. 
BCB face parte din statul pluralist, iar functia sa principala este pastrarea puterii de cumparare a monedei nationale pentru a contribui la dezvoltarea economica si sociala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Politica monetara a Bancii Centrale din Bolivia.pptx

Bibliografie

https://www.bcb.gob.bo 
https://es.wikipedia.org/wiki/Boliviano_(moneda) 
https://www.celag.org/la-economia-boliviana-2019/ 
https://www.heritage.org/index/country/bolivia /


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!