Politica Economica a Germaniei

Extras din referat Cum descarc?

Economia germana este una dintre cele mai solide si mai puternice din lume.
Localizata in centrul Europei, Germania a trecut peste perioada de maxima saracie (dupa Tratatul de la Versailles), transformindu-se intr-o tara cu o industrie puternica ce exporta in intreaga lume, cu o calitate comparabila cu cea japoneza. Desi Tratatul de la Versailles a lasat tarii serioase probleme economice, dupa al doilea razboi mondial, industria germana a masinilor, electrocasnicelor si a produselor pentru sanatate a crescut in mod impresionant, tara transformandu-se in a treia putere economica mondiala (dupa Statele Unite si Japonia) si prima putere din Europa.
Actualmente PIB-ul atinge 28.700 EUR pe cap de locuitor (masurat dupa paritatea puterii de cumparare). In prezent Germania este cea mai importanta putere economica a Europei, cu un Produs Intern Brut de aprox. 2.200 miliarde euro, si tara cu cele mai multe exporturi la nivel mondial (inclusiv pe Piata interna europeana). Cu o infrastructura dezvoltata si cu un nivel de viata bun, Germania este una dintre tarile cele mai industrializate din lume.
In ultimii ani insa cresterea economica a fost aproape de zero, iar deficitul bugetar depaseste limita de 3% din PIB stabilita de Uniunea Monetara Europeana prin Tratatul de la Maastricht. Somajul afecteaza peste 5 milioane de cetateni, acesta fiind cea mai grava problema a societatii, acum imbatranita si sufocata de datorii si cheltuieli exagerate pentru protectia sociala. Pana acum reunificarea a costat partea vestica peste 1.500 miliarde euro pentru transferuri spre noile landuri federale. Intre timp, cu mici exceptii, "peisajele infloritoare" promise de cancelarul Helmut Kohl cu ocazia reunificarii au ramas un vis indepartat pentru multi germani din estul tarii, cu toate ca e adevarat ca standardul de viata a crescut cu mult. Economia noilor landuri nu reuseste sa faca fata concurentei din Piata Interna Europeana.


Fisiere in arhiva (1):

  • Politica Economica a Germaniei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!