Politica Comerciala - Canada

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
In acest proiect vom prezenta cateva elemente de comert international al Canadei. Vom aborda subiecte de natura economica din care sa rezulte relatiile Canadei cu celelalte tari, modul in care acestea interactioneaza cat si rezultatele obtinute in urma acestor relatii.
In prima parte a proiectului vom face o scurta descriere generala a tarii, ce va cuprinde elemente demografice si geografice, elemente de natura economica si vom specifica si organizatiile din care Canada face parte. Foarte importante sunt exporturile , cat si importurile acestei tari , factorii care influenteaza aceste doua procese cat si rezultatele acestora. 
In cea de-a doua parte vom prezenta politica comerciala a Canadei, ce va cuprinde politica tarifara, netarifara si promotionala a tarii. 
CANADA
Teritoriu de mari proportii si cu bogate resurse naturale, Canada a devenit in 1867 dominion cu autoguvernare, pastrand totusi legaturi cu Coroana Marii Britanii. Din punct de vedere tehnologic si economic, Canada s-a dezvoltat in paralel cu vecina sa din sud, SUA. Canada se confrunta cu provocari politice de indeplinire a cerintelor poporului, care cere imbunatatirea calitatii in sistemul de sanatate, in educatie, ameliorarea serviciilor sociale, cat si a competitivitatii economice. De asemenea, statul trebuie sa raspunda si cererilor populatiei din Quebec, unde limba oficiala este franceza. Canada isi propune sa exploateze diversele sale resurse de energie, mentinandu-si in acelasi timp angajamentul fata de mediul inconjurator.
Capitala: Ottawa - 994.300 locuitori
Suprafata: 9.970.537 km
Populatie : 28.753.100 locuitori
Densitatea populatiei: 3 locuitori/km
Cel mai mare oras : Toronto - 3.983.046 locuitori
Limbi: engleza vorbita in proportie de 63% din populatie ca limba materna, iar franceza in proportie de 25%.
ECONOMIA. GENERALITATI: 
Canada este o societate prospera, cu industrie de inalta tehnologie, avand o economie ce face parte din clasa trilioanelor de dolari. Se aseamana cu SUA in ceea ce priveste sistemul sau economic orientat catre piata, modelul de productie si standardele ridicate de viata.
Inca din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cresterea impresionanta a productiei de bunuri, de exploatare miniera, precum si cresterea sectoarelor de servicii, a transformat economia tarii, dintr-una rurala in mare masura, intr-una preponderent urbana si industriala.
Intelegerea de liber schimb cu SUA (1989) si Intelegerea de liber schimb a tarilor nord-americane (1994) a condus la o crestere semnificativa a schimburilor comerciale. De asemenea, a determinat si integrarea economica cu SUA, principalul partener de afaceri al Canadei. Canada se bucura de un excedent comercial important cu SUA, care absoarbe aproximativ trei sferturi din exporturile canadiene in fiecare an. Canada este cel mai mare furnizor de energie, petrol, gaze, uraniu si energie electrica pentru SUA.
Canada s-a bucurat de o crestere economica solida din 1993 pana in 2007, datorita bogatelor sale resurse naturale, a fortei de munca, in cea mai mare parte calificata si datorita investitiilor in capitaluri moderne. Lovita de criza economica mondiala, economia a scazut intr-o recesiune accentuata in ultimele luni ale anului 2008, Ottawa declarand primul sau deficit fiscal in 2009, dupa 12 ani de excedent. Oricum, marile banci ale Canadei au iesit din criza printre primele, datorita practicilor conservatoare de acordare a imprumuturilor si a capitalizarii accentuate.
Pe parcursul anului 2010, economia Canadei a crescut doar 3%, din cauza exporturilor slabe.


Fisiere in arhiva (1):

  • Politica Comerciala - Canada.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!