Planificarea și controlul propriei afaceri

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Atunci cind incepem o noua afacere sau infiintam o noua organizatie economica trebuie in primul rind sa decidem daca lansam sau nu un nou produs sau serviciu, in paralel cu unele schimbari majore referitoare la modul in care ne derulam afacerile, in aceasta situatie, trebuie sa elaboram un plan de afaceri.

Scopurile unui plan de afaceri constau in focalizarea gindirii pentru obtinerea de informatii, examinarea alternativelor, dezvoltarea si documentarea cailor de satisfacere a nevoilor si dorintelor potentialilor nostri clienti. Toate acestea in mod profitabil pentru noi.

Un plan de afaceri pus pe hirtie are rolul de a comunica ideile noastre celor situati in afara sferei noastre de preocupari, care insa sunt interesati de afacerile noastre. Acestia pot fi indivizi sau organizatii pe care le abordam pentru finantare sau pentru a participa la afacerea noastra. Planul este folosit in interiorul organizatiei pentru a canaliza si ghida eforturile managerilor si angajatilor si pentru a reprezenta un standard cu care sa ne comparam performantele viitoare.

Pe masura ce noua afacere devine tot mai reala sau pe masura ce afacerea existenta trece prin unele schimbari, parti ale planului de afaceri pot fi convertite intr-un model care descrie inter-relatiile dintre diversi factori apartinind fiecarei parti, ca si relatiile dintre acestea. Acest model poate sa devina forta motrice pentru sistemul de control tactic care masoara si raporteaza realitatea operatiunilor zilnice, oferind echipei de conducere informatiile necesare pentru a monitoriza afacerea si pentru a putea controla abaterile de la plan.

Informatiile rezultate din procesul de evaluare zilnica ofera cadrul necesar pentru testarea cailor alternative de a structura si derula afacerea si de a-i optimiza operatiunile. Aceasta procedura - denumita revizia strategica - se implementeaza periodic, de obicei anual, pentru a ne asigura ca directia fundamentala a afacerii este corecta si adecvata atit circumstantelor prezente, cit si schimbarilor anticipate ale acestora.

Planul de afaceri R Forteaza pe manager sau pe proprietar sa se gindeasca mai bine la afacere, punindu-si intrebari de genul: Ce fel de afacere facem? Ce fel de afacere ar trebui sa facem? R Ajuta la cristalizarea gindirii si la focalizarea obiectivelor de indeplinit.

R Defineste nevoile si dorintele potentialilor clienti si elaboreaza mijloacele pentru satisfacerea acestora.

R Genereaza pentru echipa de conducere o cale sigura de urmat.

R Prin identificarea si cuantificarea obiectivelor, creeaza standarde cu ajutorul carora se pot evalua progresele facute.

R Ofera un cadru pentru evaluarea afacerii de catre potentialii finantatori.

Structura si continutul unui plan de afaceri vor fi diferite, in functie de tipul de ipanie, tipul si anvergura modificarilor care se preconizeaza, pretentiile celor la care [am pentru finantare, in cele ce urmeaza este prezentat continutul unui plan de afaceri tipic: - Sumar - Descrierea afacerii - ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Planificarea Si Controlul Propriei Afaceri
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
1 043 cuvinte
Nr caractere:
6 150 caractere
Marime:
9.36KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Tag-uri:
afacere, dezvoltare
Predat:
la liceu
Sus!