Plan de dezvoltare turistica a Orașului Slănic Moldova

Extras din referat Cum descarc?

CAP 1. Cadrul general
1.1 Descrierea zonei
Slanic-Moldova este un oras in judetulBacau, Moldova, Romania, format din localitatilecomponente Cerdac, Ciresoaia siSlanic-Moldova (resedinta).
Orasul se afla in partea de sud-vest a judetului, la limita cu judetul Covasna, in bazinul raului Slanic (un afluent al Trotusului), la poalele Muntilor Nemira din Carpatii Orientali, la o altitudine de circa 530 m, intr-o vale inconjurata de paduri de fagi si brazi. Orasul este deservit de soseaua nationala DN12B, care duce spre nord-est la TarguOcna, unde se terminain DN12A.
Slanic Moldova a mai fost supra numita si "Perla Moldovei ,, se localizeaza pe versantul estic al Muntilor Nemira . Prin parametrii sai climatici , datorita circulatiei de mase de aer ozonat si aerosoli aromati de padure , statiunea beneficiaza de un climat curat , relaxant si tonifiant , de curatare .Orasul Slanic Moldova reprezinta una din cele 12 statiuni balneoclimaterice de importanta nationala , izvoarele sale minerale fiind medaliate in repetate randuri la concursuri internationale.
Statiunea Slanic Moldova este o statiune renumita pentru izvoarele sale de apa carbonate, bicarbonate , usor sulfuroase , clorate , sodice si oligominerale , izvoare care dateaza inca din 1801. 
Cadrul natural al statiunii Slanic Moldova este amplasat pe flancurile estice ale Muntilor Nemira, ce face parte din lantul Trotus-Oituz. Paraul Slanic a taiat o vale stramta, in lungul careia se desfasoara o alternanta de bazine depresionare unde sunt amplasate zonele populate. Culmile din jurul orasului prezinta inaltimi cuprinse intre 800-1000 m .
Climatul statiunii este unul de tranzatie , lucru care se datoreaza pozitionarii sale intr-o vale adanca , pe versantul estic al Carpatilor .Climatul de tranzitie este intre climatul de dealuri si cel sub alpin cu veri nu prea calduroase si ierni blande
Vegetatia acestei zone este impusa in general de altitudine. Astfel , la altitudini peste 600 m gasim paduri , iar la altitudini de 800-900 m in sus gasim etajul molidisurilor. Pe suprafetele defrisate gasim pajisti cu numeroase plante cu flori .
Hidrografia este formata de raul Slanic care curge pe o lungime de 20 km care traverseaza localitatea de la vest la est.
Figura 2 Poza Personala


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de dezvoltare turistica a Orasului Slanic Moldova.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

http://www.primariaslanicmoldova.ro/wp-content/uploads/2012/04/Strategia_dezv_oras_Slanic_-Moldova_-2010-2020.pdf


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!