Plan de Afaceri SC Rabbit Company SRL

Extras din referat Cum descarc?

I. Sinteza planului
Acest plan de afaceri este intocmit de catre firma S.C. RABBIT COMPANY SRL pentru obtinerea finantarii prin Programul Sapard din Uniunea Europeana in scopul infiintarii unei ferme de iepuri rasa Belgiana Urias pentru carne si blana.
Ferma va creste iepuri din aceasta rasa pentru comercializarea carnii si blanii dar si valorificarea ingrasamantului natural rezultat in interes propriu.
Investitia necesara este de 215 000 lei din care: -85 000 lei, reprezentand cladirea adusa ca aport de catre cei doi asociati majoritari; -50 000 lei reprezentand capitalul social al firmei care va fi utilizat pentru achizitionarea utilajelor necesare.
-80 000 lei asigurati prin Programul Sapard.
. Aceasta investitie va putea fi acoperita din profitul net pana la sfarsitul celui de-al doilea an de activitate. Activitatea prevazuta va aduce un profit net de circa 320 000 lei in primul an, ajungand pana la circa 392 000 in al doilea an.
Estimarea acestor rezultate s-a facut in conditiile unor marje de siguranta destul de largi si anume:
-utilizarea capacitatii de productie in proportie de 85% in primul an de functionare;
-venituri minime si cheltuieli maxime,
-un regim de lucru de 8 ore pe zi, 7 zile pe saptamana;
-preturi cu cel putin 10% sub nivelul mediu al pietei actuale.
In acest domeniu de activitate exista o cerere sigura si constanta, zona ofera posibilitati clare de aprovizionare cu materii prime si beneficiaza de o pozitie geografica favorabila, aproape de alte centre orasenesti, cu legaturi rutiere si pe calea ferata bune. 
Exista perspective de extindere a acestei afaceri in amonte si aval fata de activitatea de crestere a iepurilor. 
II. Afacerea
II.1. Istoricul firmei si activitatea sa 
S.C. RABBIT COMPANY S.R.L s-a infiintat in 10.11.2008, cu un capital social integral privat de 50000 lei depus in contul deschis la BRD, nr. RO26/BACX0000000191940669 si este inmatriculata in Registrul Comertului cu nr. J 40/111/2008, cod unic de inregistrare: R 237469. Obiectul principal de activitate al societatii il reprezinta ,,cresterea iepurilor de carne". (0149)
Societatea va avea sediul in comuna Stauceni, jud. Botosani, telefon 0724698428, fax 0231613211, e-mail rabbit@yahoo.com.
Principlaii asociati ai firmei sunt:
Nume si prenume Ponderea in Capital social (%)
Popescu Ion 80%
Ionescu Maria 20%
II.2. Descrierea afacerii
S.C. RABBIT COMPANY S.R.L si-a inceput activitatea in data de 10.11.2008, aflandu-se momentan in faza initiala, respectiv faza de lansare a afacerii.
Firma are ca activitate principala: cresterea iepurilor de carne, iar ca activitate secundara: comercializarea pieilor de iepure.
Misiunea firmei:
o Cresterea iepurilor si comercializarea carnii obtinute precum si a pieilor 
o Impunerea produselor pe piata 
o Dezvoltarea in conditii de eficienta si profitabilitate maxima a activitatii
Consideram ca aceasta afacere are reale sanse de reusita deoarece, exista o cerere in crestere pentru produsele pe care le vom oferi, pozitia geografica asigura o baza larga de aprovizionare cu furaje pentru animale, comuna fiind intr-o zona cu terenuri ce pot fi arendate la preturi minime oferindu-ne posibilitatea obtinerii furajelor cu forte proprii.
Firma a reusit achizitionarea a 50 de custi "Senna" printr-o licitatie care a avut loc la targul anual din Cluj-Napoca "Agraria 2008" de la SC "RealEstate" SRL.
Animalele au fost achizitionate de la firmele SC AgrilandRomania SA si SC Buftea SRL.
II. 3. Obiectivele firmei
Ne propunem ca in primul an de activitate:
o Sa ne cream o clientela stabila pentru activitatea de productie;
o Sa atingem un grad de utilizare a capacitatii de productie de 75 % ;
o Sa realizam o cifra de afaceri lunara de circa 27000 lei si un profit brut de 30%.
Incepand din anul al doilea de functionare ne propunem:
o Sa largim volumul activitatii productive, care va ocupa 75% din comercializarea carnii, restul de 25% fiind acoperit de comercializarea pieilor.
o Sa atingem o cifra de afaceri de circa 30000 lei pe luna si un profit brut de 35%.
Intr-o a doua etapa a proiectului, incepand din anul al treilea de functionare, ne propunem extinderea activitatii productive prin deschiderea unui nou sediu. Aceasta etapa urmeaza a fi analizata in detaliu ulterior, in functie de volumul acumularilor realizate in prima etapa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri SC Rabbit Company SRL.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!