Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 4469
Mărime: 127.13KB (arhivat)
Publicat de: Aida Szekely
Puncte necesare: 7
pasii ce trebuie urmati pentru buna organizare a unui plan de afaceri.

Extras din referat

1. S.C.MOBISTIL.SRL

Denumirea firmei: S.C.Mobistil.SRL

Număr de înregistrare la Registrul Comerţului: J05/2140/2001

Cod unic de înregistrare / CIF: RO16957137

Adresa poştală: B-dul George Cosbuc, nr.257

Cod poştal: 800157

Poştă electronică: www.mobisitil.ro

2. SCOPUL ŞI OBIECTIVELE

• ISTORICUL ÎNTREPRINDRII

S.C.Mobistil.SRL – este o fabrica de mobila infiintata in anul 2001 si este membra a Aliantei Cooperatiste Internationale si a Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania.

In acelasi timp, dispunand de o dotare tehnica adecvata si personal muncitor cu inalta calificare, este capabila sa produca si sa comercializeze mobilier care se adreseaza tuturor segmentelor de pe piata, la preturi competitive.

Intreprinderea se ocupa de producerea si comercializarea de mobilier din lemn masiv pentru piata interna si export. Firma deserveste atat clienti din sectorul public, cat si din cel privat.

Sediul social al societatii se afla in B-dul George Cosbuc, unde se desfasoara cea mai mare parte a activitatii firmei, imobilul fiind proprietatea firmei.

2001: Infiintarea firmei in Judetul Galati, avand ca domeniu de

activitate producerea de mobilier pentru sectorul privat

2002: Infiintarea mai multor filiale in orasele Braila , Iasi, Bucuresti si

diversificarea paletei de produse prin colaborarea cu sectorul public

2003: Incepe distribuirea produselor Mobistil in afara tarii si stabilirea de contracte ferme cu Franta si Marea Britanie

2006: Crestem atat calitatea produselor oferite prin realizarea unui studiu de piata si a unor sondaje de opinie printre clientii Mobistil

A fost lansat site-ul www.mobisitil.ro

• DESCRIEREA AFACERII CURENTE

Liniile Mobistil de colectie cuprind stiluri diferite satisfacand o paleta complexa de gusturi. Portofoliu cuprinde clienti cu comenzi in serie (sedii firme, blocuri noi de locuinte, lanturi hoteliere) dar si mobilier la comanda.

Liniile pentru export se adreseaza prioritar pietelor din Franta si Marea Britanie.

Societatea desfăsoară o activitate autorizată în domeniul productiei de mobiliare, fiind specializată în fabricarea mobilei si a produselor din lemn.

Fabrica de mobila apartinând de S.C.MOBISTIL.SRL. are o suprafată de 2000 mp pe care sunt amplasate următoarele obiective:

- Constructii si instalatii pentru depozitare materii prime si a materialelor;

- Clădire pentru procesul tehnologic de prelucrare a lemnului;

- Instalatii de productie a mobilei;

- Constructii si instalatii pentru utilităti.

Oferta de produse: mobila dormitor, mobila bucatarie, mobila living/sufragerie, mobila hol, usi / ferestre lemn masiv, semifabricate lemn masiv, canapele, corpuri mobila la comanda.

• MANAGEMENTUL ÎNTREPRINDERII

Directorul General al societăţii este ajutat de Directorul Comercial şi de Directorul Economic. Directorul Comercial este conducătorul direcţiei producţie iar Directorul Economic are în subordine următoarele compartimente:

• biroul financiar-contabilitate-preţuri;

• oficiul de calcul;

• biroul aprovizionare.

Personalul actual al întreprinderii cuprinde 100 de salariati cu funcţii şi calificări corespunzătoare, definite în fişa postului.

Din punct de vedere al timpului efectiv de lucru, firma înregistrează o stabilitate a personalului. Personalul ce îsi desfăsoară activitatea în cadrul fabricii de mobila este renumerat într-un sistem diferentiat în functie de:

- atributiile postului;

- posibilitatea de individualizare a operatiilor efectuate;

- gradul de participare la realizarea performantelor economice ale firmei;

- gradul de calificare.

Asociat 1: Director General Mitrea Costel; 40%din capitalul social;

Asociat 2: Director comercial- Rusea Eliza;30%dn capitalul social;

Asociat 3: Director economic-Popovici Gabriela; 15% din capitalul social;

Asociat 4: Inginer sef- Matei David; 15 % din capitalul social.

• RESURSELE UMANE IMPLICATE

În coordonarea proiectului vor fi implicate următoarele persoane:

Managerul de proiect: Bratu Laurentiu

Managerul pentru achizitii: Lazureac Andrei

Managerul financiar: Bujor Cristina

Managerul de marketing: Sandu Loredana

De asemenea, proiectul implică instruirea a 5 persoane ce fac parte din personalul direct productiv al întreprinderii.

• SINTEZA SITUAŢIEI FINANCIARE (Bilanţurile contabile din ultimii 3 ani)

În cadrul activului ponderea cea mai mare o au activele circulante. Aceasta pondere a înregistrat o usoară scădere, de la 63,42% în anul N-2 la 61,83% în anul N-1. Ponderea cea mai mare în cadrul activului circulant, în anul N-2, au avut-o stocurile (35,73%), ceea ce a evidentiat o proasta gestiune a acestora. În anul N-1, ponderea cea mai mare o au creantele (40,80%) ceea ce semnifică o politică defectuoasă de recuperare a creantelor de la clientii persoane juridice care achizitionează produsele de panificatie ale întreprinderii.

Ponderea activelor imobilizate a înregistrat o crestere de la 35,56% în anul N-2 la 37,59% în anul N-1. În cadrul acestora, ponderea cea mai mare în ambii ani o au imobilizările corporale (34,33 %, si respectiv 33,16%), ceea ce evidentiază faptul că întreprinderea desfăsoară o activitate autorizată în domeniul productie alimentare.

Desi ponderea datoriilor pe termen scurt a scăzut în perioada analizată de la 42,6% la 39,75%, acestea au cea mai mare pondere în cadrul pasivului în ambii ani, ceea ce evidentiază dependenta întreprinderii de furnizorii de capital. Cu toate acestea, în anul N-1, datoriile pe termen scurt au o pondere apropiată de cea a capitalurilor proprii (38,64%) ceea ce arată o crestere a independentei financiare a întreprinderii.

Soldurile intermediare de gestiune

În perioada analizată, cifra de afaceri a crescut cu 36,07% în principal datorită cresterii productiei vândute cu 36,13%, dar si datorită cresterii veniturilor din vânzarea mărfurilor cu 0,40%, ceea ce evidentiază trendul ascendent al cererii pe piata produselor de panificatie, concretizat în cresterea capacitătii de productie.

Productia exercitiului a înregistrat o crestere de 5,28% deoarece productia vânduta a crescut cu 36,13%, crestere a cărei valoare a fost mai mare decât scăderea productiei stocate si a productiei imobilizate. Această evolutie a productiei exercitiului evidentiază cresterea capacitătii de productie care necesită un control adecvat al activitătii de productie de către conducerea întreprinderii. De asemenea, datorită cresterii productiei exercitiului (dar si datorită scăderii consumului extern cu 0,49%), valoarea adăugată a crescut cu 19,20%.

Excedentul brut de exploatare a înregistrat o crestere de 13,87% deoarece valoarea adaugată a crescut cu 19,20%, în ciuda cresterii cheltuielilor cu alte impozite, taxe si vărsăminte asimilate si a cheltuielilor cu personalul, a căror valoare nu au depăsit evolutia valorii adăugate. Cresterea excedentul brut de exploatare indică un surplus de trezorerie generat de operatiunile de exploatare.

Rezultatul exploatării măsoară activitatea curentă a întreprinderii si acest indicator a înregistrat o crestere substantială de 132,12% (ceea ce subliniază incă o dată extinderea activitătii de productie a firmei) datorită cresterii veniturilor din ajustări privind provizionele cu 983,269% si a excedentului brut de exploatare cu 13,87%, iar aceste cresteri au fost într-o proportie mai mare decât scăderea altor venituri din exploatare cu 58,76% si decât cresterea cheltuielilor cu despăgubiri, donatii si activele cedate de 128,12% si cresterea cheltuielilor de exploatare din amortizări si provizioane de 29,39%.

Preview document

Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL - Pagina 1
Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL - Pagina 2
Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL - Pagina 3
Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL - Pagina 4
Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL - Pagina 5
Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL - Pagina 6
Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL - Pagina 7
Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL - Pagina 8
Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL - Pagina 9
Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL - Pagina 10
Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL - Pagina 11
Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL - Pagina 12
Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL - Pagina 13
Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL - Pagina 14
Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL - Pagina 15
Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL - Pagina 16
Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL - Pagina 17
Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL - Pagina 18
Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL - Pagina 19
Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL - Pagina 20
Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL - Pagina 21
Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Informatică economică - SC Mobexpert SRL

Din start dam click pe all Programs dupa care click Microsoft Office -> Microsoft excel Redenumim documentul cu numele temei alese : Partea de...

Contabilitate de Gestiune și Calculația Costurilor

CAP1.Notiuni teoretice. 1.Definirea calculatiei costurilor În contextul procesului de globalizare economică şi implicit a dezvoltării mediului...

Analiza financiară a unei societăți

Analiza lichiditate-exigibilitate, numita în practica tarilor occidentale analiza patrimoniala, are meritul de a pune in evidenta riscul de...

Fundamentarea și finanțarea cheltuielilor la instituțiile publice - Liceul de Informatică Grigore C Moisil, Iași

Capitolul 1. Organizarea și funcționarea Liceului de Informatică “Grigore C. Moisil” Iași 1.1. Scurt istoric Informatica a început să joace un...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?