Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL

Extras din referat Cum descarc?

1. S.C.MOBISTIL.SRL
Denumirea firmei: S.C.Mobistil.SRL
Numar de inregistrare la Registrul Comertului: J05/2140/2001
Cod unic de inregistrare / CIF: RO16957137
Adresa postala: B-dul George Cosbuc, nr.257
Cod postal: 800157
Posta electronica: www.mobisitil.ro
2. SCOPUL SI OBIECTIVELE
o ISTORICUL INTREPRINDRII
S.C.Mobistil.SRL - este o fabrica de mobila infiintata in anul 2001 si este membra a Aliantei Cooperatiste Internationale si a Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania.
In acelasi timp, dispunand de o dotare tehnica adecvata si personal muncitor cu inalta calificare, este capabila sa produca si sa comercializeze mobilier care se adreseaza tuturor segmentelor de pe piata, la preturi competitive.
Intreprinderea se ocupa de producerea si comercializarea de mobilier din lemn masiv pentru piata interna si export. Firma deserveste atat clienti din sectorul public, cat si din cel privat.
Sediul social al societatii se afla in B-dul George Cosbuc, unde se desfasoara cea mai mare parte a activitatii firmei, imobilul fiind proprietatea firmei.
2001: Infiintarea firmei in Judetul Galati, avand ca domeniu de
activitate producerea de mobilier pentru sectorul privat
2002: Infiintarea mai multor filiale in orasele Braila , Iasi, Bucuresti si
diversificarea paletei de produse prin colaborarea cu sectorul public
2003: Incepe distribuirea produselor Mobistil in afara tarii si stabilirea de contracte ferme cu Franta si Marea Britanie
2006: Crestem atat calitatea produselor oferite prin realizarea unui studiu de piata si a unor sondaje de opinie printre clientii Mobistil
A fost lansat site-ul www.mobisitil.ro
o DESCRIEREA AFACERII CURENTE
Liniile Mobistil de colectie cuprind stiluri diferite satisfacand o paleta complexa de gusturi. Portofoliu cuprinde clienti cu comenzi in serie (sedii firme, blocuri noi de locuinte, lanturi hoteliere) dar si mobilier la comanda. 
Liniile pentru export se adreseaza prioritar pietelor din Franta si Marea Britanie.
Societatea desfasoara o activitate autorizata in domeniul productiei de mobiliare, fiind specializata in fabricarea mobilei si a produselor din lemn. 
Fabrica de mobila apartinand de S.C.MOBISTIL.SRL. are o suprafata de 2000 mp pe care sunt amplasate urmatoarele obiective:
- Constructii si instalatii pentru depozitare materii prime si a materialelor;
- Cladire pentru procesul tehnologic de prelucrare a lemnului;
- Instalatii de productie a mobilei;
- Constructii si instalatii pentru utilitati.
Oferta de produse: mobila dormitor, mobila bucatarie, mobila living/sufragerie, mobila hol, usi / ferestre lemn masiv, semifabricate lemn masiv, canapele, corpuri mobila la comanda.
o MANAGEMENTUL INTREPRINDERII
Directorul General al societatii este ajutat de Directorul Comercial si de Directorul Economic. Directorul Comercial este conducatorul directiei productie iar Directorul Economic are in subordine urmatoarele compartimente:
o biroul financiar-contabilitate-preturi;
o oficiul de calcul;
o biroul aprovizionare.
Personalul actual al intreprinderii cuprinde 100 de salariati cu functii si calificari corespunzatoare, definite in fisa postului.
Din punct de vedere al timpului efectiv de lucru, firma inregistreaza o stabilitate a personalului. Personalul ce isi desfasoara activitatea in cadrul fabricii de mobila este renumerat intr-un sistem diferentiat in functie de: 
- atributiile postului;
- posibilitatea de individualizare a operatiilor efectuate;
- gradul de participare la realizarea performantelor economice ale firmei;
- gradul de calificare.
Asociat 1: Director General Mitrea Costel; 40%din capitalul social;
Asociat 2: Director comercial- Rusea Eliza;30%dn capitalul social;
Asociat 3: Director economic-Popovici Gabriela; 15% din capitalul social;
Asociat 4: Inginer sef- Matei David; 15 % din capitalul social.
o RESURSELE UMANE IMPLICATE
In coordonarea proiectului vor fi implicate urmatoarele persoane:
Managerul de proiect: Bratu Laurentiu
Managerul pentru achizitii: Lazureac Andrei
Managerul financiar: Bujor Cristina
Managerul de marketing: Sandu Loredana
De asemenea, proiectul implica instruirea a 5 persoane ce fac parte din personalul direct productiv al intreprinderii.
o SINTEZA SITUATIEI FINANCIARE (Bilanturile contabile din ultimii 3 ani)
In cadrul activului ponderea cea mai mare o au activele circulante. Aceasta pondere a inregistrat o usoara scadere, de la 63,42% in anul N-2 la 61,83% in anul N-1. Ponderea cea mai mare in cadrul activului circulant, in anul N-2, au avut-o stocurile (35,73%), ceea ce a evidentiat o proasta gestiune a acestora. In anul N-1, ponderea cea mai mare o au creantele (40,80%) ceea ce semnifica o politica defectuoasa de recuperare a creantelor de la clientii persoane juridice care achizitioneaza produsele de panificatie ale intreprinderii.
Ponderea activelor imobilizate a inregistrat o crestere de la 35,56% in anul N-2 la 37,59% in anul N-1. In cadrul acestora, ponderea cea mai mare in ambii ani o au imobilizarile corporale (34,33 %, si respectiv 33,16%), ceea ce evidentiaza faptul ca intreprinderea desfasoara o activitate autorizata in domeniul productie alimentare. 
Desi ponderea datoriilor pe termen scurt a scazut in perioada analizata de la 42,6% la 39,75%, acestea au cea mai mare pondere in cadrul pasivului in ambii ani, ceea ce evidentiaza dependenta intreprinderii de furnizorii de capital. Cu toate acestea, in anul N-1, datoriile pe termen scurt au o pondere apropiata de cea a capitalurilor proprii (38,64%) ceea ce arata o crestere a independentei financiare a intreprinderii.
Soldurile intermediare de gestiune
In perioada analizata, cifra de afaceri a crescut cu 36,07% in principal datorita cresterii productiei vandute cu 36,13%, dar si datorita cresterii veniturilor din vanzarea marfurilor cu 0,40%, ceea ce evidentiaza trendul ascendent al cererii pe piata produselor de panificatie, concretizat in cresterea capacitatii de productie.
Productia exercitiului a inregistrat o crestere de 5,28% deoarece productia vanduta a crescut cu 36,13%, crestere a carei valoare a fost mai mare decat scaderea productiei stocate si a productiei imobilizate. Aceasta evolutie a productiei exercitiului evidentiaza cresterea capacitatii de productie care necesita un control adecvat al activitatii de productie de catre conducerea intreprinderii. De asemenea, datorita cresterii productiei exercitiului (dar si datorita scaderii consumului extern cu 0,49%), valoarea adaugata a crescut cu 19,20%.
Excedentul brut de exploatare a inregistrat o crestere de 13,87% deoarece valoarea adaugata a crescut cu 19,20%, in ciuda cresterii cheltuielilor cu alte impozite, taxe si varsaminte asimilate si a cheltuielilor cu personalul, a caror valoare nu au depasit evolutia valorii adaugate. Cresterea excedentul brut de exploatare indica un surplus de trezorerie generat de operatiunile de exploatare.
Rezultatul exploatarii masoara activitatea curenta a intreprinderii si acest indicator a inregistrat o crestere substantiala de 132,12% (ceea ce subliniaza inca o data extinderea activitatii de productie a firmei) datorita cresterii veniturilor din ajustari privind provizionele cu 983,269% si a excedentului brut de exploatare cu 13,87%, iar aceste cresteri au fost intr-o proportie mai mare decat scaderea altor venituri din exploatare cu 58,76% si decat cresterea cheltuielilor cu despagubiri, donatii si activele cedate de 128,12% si cresterea cheltuielilor de exploatare din amortizari si provizioane de 29,39%.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri - SC Mobistil SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!