Plan de Afaceri SC MilkyWay SRL

Cuprins referat Cum descarc?

I. DESCRIEREA AFACERII 2
II. PRODUSE SI SERVICII 2
III. PLAN DE MARKETING 3
IV. PLAN OPERATIONAL 3
V. MANAGEMENT SI ORGANIZARE 4
VI. COSTURI AFACERE 5
VII. PLAN FINANCIAR 6


Extras din referat Cum descarc?

I. DESCRIEREA GENERALA A AFACERII
Firma SC Milkyway SRL , este o firma inregistrata in judetul Arad Obiectivul acestei firme il reprezinta cresterea vacilor si procesarea laptelui.Obiectivul general al firmei este acela de a reailza o productie totala de lapte anuala de 500 000 litri,amortizarea investitiei in primi doi ani ,urmand ca in al treilea an sa se mareasc numarul de vaci de la 50 la 100.
II. PRODUSE SI SERVICII
Avand in vedere ca produsul principal al fermei noastre este laptele de vaca, va voi prezenta cateva din caracteristicile laptelui de vaca.Laptele este un lichid de culoare alb-galbuie secretat de glanda mamara a maniferelor care se caracterizeaza printr-o structura si compozitie complexa.Laptele de vaca se afla pe primul loc in alimentatia omului se aseamana cel mai mult cu laptele matern Din punct de vedere al continutului in substanta uscata Calitatea laptelui trebuie verificata prin examen organoleptic si de laborator, fizico-chimic si biologic pentru a vedea daca corespunde cerintelor impuse materiei prime la fabricarea branzeturilor.
Proprietetile fizico-chimice care caracterizeaza in principal laptele ca materie prima in industria branzeturilor sunt densitatea si aciditaea totala si activa.
Densitatea: este variabila, fiind la 20?C cuprinsa intre 1,029 - 1,033g/cm3. Densitatea este conditionata de continutul in extract sec total si de raportul care exista intre partea grasa si negrasa.
PH-ul (aciditatea activa).pH-ul arata concentratia de ioni de hidrogen a laptelui, adica aciditatea activa a mediului respectiv. Laptele normal se prezinta ca un lichid slab acid, pH-ul osciland intre 6,3-6,9.
III. PLAN DE MARKETING
Clienti
In mod normal clienti nostri sunt persoanele de orice varsta care consuma lapte proaspat de vaca Dintre clienti nostri importanti amintim o fabrica de inghetata ,una de lapte si una de paine caruia firma noastra le livreaza laptele pentru o perioada de 2 ani.Urmand ca din anul 3sau 4, firma noastra sa isi realizeze si propriile unitati de desfacere.
Concurenta
Este acerba ,existand multi fermieri pe raza judetului Arad, competitori gen ROMGEDA SANTANA SRL , SC ARTHUR CONNECTION.SRL si multe altele.Avantajul fata de competitori este acela ca dispunem de contracte semante cu 3 clienti(fabrica de lapte si ceea de inghetata si cea de paine) ceea ce ne asigura o piata de desfacere.
IV. PLAN OPERATIONAL
Structura de personal al firmei este urmatoarea:
un administrator
un economist
1 veterinar
10 ingrijitori
Programul de lucru este de 8 ore/zi,administratorul care este si actionarul firmei se ocupa de bunul mers al firmei,reprezinta societatea in fata institutiilor publice(Casa de asigurari sociale,Casa de asigurari de sanatate,Inspectoratul teritorial de munca).Economistul se ocupa de evidentele contabile(bilant,cont de profit si pierderi,balante),inregistraza orice intrare si iesire,intocmeste actele necesare,Veterinarul supravegheaza bovinele din ferma,iar ingrijitorii au grija de bovine,ei urmand a lucra in schimburi,astfel aceste activitati de ingrijire si supraveghere a vacilor sa se desfasuare non-stop.
Firma
Ferma Sc Milkyway SRL ,este o firma inregistrata in judetul Arad, are un singur actionar care est si administrator.Obiectul principal de activitate al firmei este cresterea bovinelor de lapte.Din structura de personal al firmei dupa cum am spus mai devreme fac parte: 1 economist,10 ingrijitori,1 veterinar.Terenul este amplasat in apropierea orasului Arad si anume Fantanele(sr.Liliacului nr. 67).Are o suprafata de 2000 de mp si este proprietatea administratorului.Pentru a construi grajdul trebuie sa avem in vedere conditiile cresterilor animalelor dupa standardele europene.
Conditiile necesare pentru ca intr-o ferma de bovine, sa se obtina produse ecologice sunt stipulate in Reglementarea UE 2092/1991 si caietele de sarcini elaborate in diferite tari. In Romania productia ecologica este reglementata prin OUG nr 34/17.04.2000. Animalele trebuie sa provina din ferme ecologice. Introducerea din exploatatiile conventionale nu poate depasi 10% din efectiv. Conversia fermei conventionale la ferma ecologica se face in doi ani pentru pajisti si culturi furajere, 12 luni pentru bovine de carne, 6 luni pentru vacile cu lapte.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri SC MilkyWay SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!