Extras din referat
1.PREZENTARE GENERALA
S.C. HAPPY PIE S.R.L. este o societate comerciala cu raspundere limitata care se doreste a fi infiintata prin initiativa asociatului unic Solcan Raluca. Intreprinzatorul pune la dispozitia societatii un spatiu comercial asupra caruia are drept de proprietate si o suma care adunate ajung la 65% din valoarea necesara inceperii si dezvoltarii afacerii si solicita restul de bani necesari din surse externe, respectiv prin contractarea unor credite bancare.
Asa cum rezulta din numele firmei sub care se doreste a fi inregistrata societatea la Registrul Comertului, activitatea sa se refera la producerea si comercializarea de placinte, covrigei si alte sortimente In urma desfasurarii activitatii se urmareste obtinerea si maximizarea in timp a profitului odata cu satisfacerea unei nevoi pemanente a clientilor.
2. PRODUSUL SI PIATA PRODUSULUI
Ideea de a produce si comercializa placinte, covigei si alte produse de patiserie a pornit de la constatarea realitatii din zilele noastre si anume o societate in continua dezvoltare care pune mare prêt pe economisirea de timp, dar si pe calitatea produselor pe care le consuma. Produsele la care ne referim satisfac o parte din nevoia oamenilor de a obtine surse rapide de procurare a hranei necesare. Asadar aceste produse se adreseaza tuturor categoriilor de consumatori, atat de sex masculin cat si feminin, de orice varsta deoarece satisfac o nevoie generala. Amplasamentul spatiului comercial intr-o zona aglomerata impanzita de institutii si unitati scolare constituie un avantaj in favoarea fezabilitatii afacerii.
Firma doreste sa-si inceapa activitatea prin comercialzarea a 7 sortimente de palcinte cu diferite umpluturi: cicolata, vanilie, gem, branza dulce, mar, varza si cartofi si a 4 sortimente de covrigi : cu sare, cu susan, cu mac si covrigi dulci insiropati avand posibilitatea ca odata cu dezvoltarea afacerii sa mareasca gama de produse oferite.
Firma doreste sa atraga consumatorii prin folosirea unor retete proprii speciale care asigura un gust unic. In vederea aplicarii acestor retele s-a gasit deja un specialist patiser-cofetar. Un alt factor care diferentiaza aceasta societate de concurenta directa il constituie pregatirea personalului ce urmeaza a fi ales si caruia i se va impune cerinte speciale.
In urma calcularii costurilor si cercetarii politicii de preturi practicate de ceilalti concurenti societatea intentioneza sa comercializeze produsele dupa cum urmeaza:
- 1,5 RON pentru placinte la un gramaj de 150 de g
- 1,2 RON pentru cogvrigi la un gramaj de 100 de g
Se estimeaza ca se va vinde, in medie ,zilnic :
500 buc de placinte X 1,5 RON = 750 RON
400 buc de covrigei X 1,2 RON = 480 RON
Total: 1230 RON/ zi
Aceste estimari s-au facut luandu-se in considerare ca firma are un singur punct de vanzare si urmatorul orar de functionare:
- Luni- Vineri -9:00- 18:00
- Sambata -9:00- 15:00
- Duminica -inchis.
Materiile prime , ingredientele (faina , drojdie, sare, zahar, mar , gem , branza etc.) vor fi achizitionate pentru inceput de catre administratorul firmei pe baza cererilor de la bucatarie , in general, de la depozite en-gros la cel mai bun prêt si cea mai buna calitate in raport cu pretul Planul de aprovizionare va fi stabilit impreuna cu personalul de la bucatarie dupa inceperea activitatii.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Plan de Afaceri - SC Happy Pie SRL.doc