Plan de Afaceri pentru Evaluarea Ideii de Afaceri SC Fly High SA

Cuprins referat Cum descarc?

1.Sinteza planului de afaceri
2. Afacerea
2.1. Descrierea ideii de afaceri
2.2. Descrierea societatii
3. Piata
3.1. Clientii
3.2. Descrierea servicilor
3.3. Segmentul de piata
3.4. Concurenta
4. Organizare si management 
4.1. Organizarea si personal
4.2. Managementul afacerii
5. Previziuni financiare
5.1. Previziunea veniturilor
5.2. Previziunea costurilor
5.3. Estimarea resurselor necesare demararii afacerii
5.4. Bugetul de venituri si cheltuieli
5.5. Situatia previzionata a fluxului de numerar
5.6. Bilant previzionat
6. Anexe


Extras din referat Cum descarc?

1. Sinteza planului de afaceri
Prezentul plan de afaceri a fost realizat in vederea evaluarii unei idei de afaceri, respectiv deschiderea unui aerodrom privat in zona industriala Arad, pe suprafata Aeroportului International Arad.
In prezent, piata serviciilor pe care aerodromul le ofera este in crestere, acest fapt constituind o oportunitate importanta pe plan local, ce poate fi usor valorificata avand in vedere faptul ca in prezent, pe plan national, concurenta in domeniul privat nu este foarte intensa.
Piata tinta pe care dorim sa actionam este formata din persoane fizice, cu varsta peste 18 ani, dar si personae juridice, care pot beneficia de serviciile oferite.
Managementul organizatiei este realizat de profesionisti, acestia avand potentialul de a aloca resursele pe care la au la dispozitie intr-o maniera optima, asigurand astfel viabilitatea afacerii, fapt demonstrat prin previziunile financiare realizate, din care reiese faptul ca idea de afacere evaluata are mari sanse de a fi una de succes.
2. Afacerea
2.1 Descrierea ideii de afaceri
Prin intermediul aerodromului S.C. Fly High S.A. orice persoana doritoare de a sari/zbura cu parasuta are acum aceasta posibilitate. Aerodromul ofera servicii de instruire in vederea obtinerii licentei de parasutism, cat si posibilitatea efectuarii de salturi cu parasuta de catre parasutistii care deja detin brevetul de parasutism si nu mai necesita parcurgerea programului initial de instruire si pregatire. 
Prin dezvoltarea acestei afaceri se doreste satifacere nevoii existente pe aceasta piata in zona de vest a tarii cat si partial in partea centrala, deoarece aceste zone prezinta un potential valoros de dezvoltare intrucat detin purtatori de cerere numerosi si o oferta care sa acopere nevoile acestei piete locale in totalitate si la cele mai inalte standarde.
Misiunea : Societatea noastra doreste sa indepineasca cel mai vechi vis al omenirii, acela de a putea zbura, prin oferirea mijoacelor tehnice si umane necesare la cel mai inalt nivel al sigurantei si calitatii.
Strategia afacerii : Pe baza cunostintelor detinute si tipul serviciilor detinute, strategia afaceri va fi una de diferentiare fata de oferta concurentiala, atat prin calitatea serviciilor oferite, cat si prin acesibilitatea acestora.
Scopuri si obiective : Afacerea is propune sa se distinga ca exponent de marca pentru tipul de servicii oferit. Recunoasterea acestei pozitii se va face prin obtinerea intr-un interval de 3 ani o unei cote de piata de 25%.
Pentru a-si atinge scopurile , firma va avea in vedere urmatoarele obiective:
o diversificarea cu apoximativ 20% a ofertei de servicii imbunatatirea calitatii prin introducerea sevicilor de zbor cu aparate ultrausoare (deltaplan, motodeltaplan, ULM) si planor in primul an
o imbunatatirea calitatii servicilor oferite clientilor si dezvoltarea unei retele stabile de clienti prin fidelizarea acestora primii doi ani
o obtinerea unei cote de piata de 25% in urmatorii 3 ani
o recuperarea investitiei initiale in primii 2 ani de activitate
Diversificarea ofertei se va face, in special prin angajarea de personal calificat pentru toate categoriile de activitai aeronautice si aviatice avute in vedere si prin contractarea in anul 2 de activitate a unui credit bancar in valoare de 100 000 euro pentru achizitionarea a 3 deltaplane si 5 motodeltaplane. Planoarele si aparatele ULM vor fi inchiriate de la Aeroclubul Romaniei.
Calitatea servicilor va fi asigurata si mentinuta prin mentinerea unui control strict al managementului , organizarea de revizii tehnice periodice ale aparatelor de zbor si aeronavelor decatre specalisti in domeniu in vederea asigurarii respectarii normelor de siguranta. Totodata, personalul navigant (instructori, piloti, mecanici de aeronava) vor efectua periodic vizite medicale si cursuri de pregatire si evaluare a competentelor profesionale.
Fidelizarea clientilor se va face prin nivelul calitativ superior al servicilor noastre fata de cela ale concurentei.
2.2. Descrierea societatii
Societatea Comerciala Fly High, cu sediul in localitatea Arad, Strada Bodrog nr. 5 fiind infiintata in actuala forma juridica- societate pe actiuni si sub actuala denumire la data de 05.01.2009, este inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J02/45/2009 si codul unic de inregistrare 13680180.
Domeniul de activitate al societatii, conform codului CAEN este Alte activitati de servicii colective, sociale si personale - 92 Activitati recreative, culturale si sportive. Obiectul principal de activitate este lucru aerian si aviatie generala (lansari parasutisti, tractare bannere si zboruri de agrement).


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri pentru Evaluarea Ideii de Afaceri SC Fly High SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!