Plan de afaceri

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Societatea AUTOFAST SRL se va infiinta prin asocierea persoanelor Manea Alexandru si Manea Andrei in scopul de a vinde piese auto pentru masini straine de pe piata autohtona.

In prezent, AUTOFAST SRL va importa piesele auto pentru masinile straine de pe piata autohtona, aceasta societate adresandu-se in special domeniului business to business . Pentru a putea realiza acest volum al importurilor vor fi necesare investitii in valoare de 200.000 E pentru construirea depozitului si formarea parcului auto necesar pentru distributie.

Firma va detine dupa un an de activitate aproximativ 60% din piata pieselor auto de import, fiind sprijinita in acest sens de reteaua de service-uri auto ,,Bosch Car Service" , care este in parteneriat direct cu firma AUTOFAST SRL.

Datorita complexitatii grupelor de produse pe care le comercializeaza societatea noastra, folosim numai personal calificat si nu se face rabat de la calitate atat in domeniul serviciilor pe care le facem cat nici de la calitatea pieselor, acestea fiind insotite de certificate de calitate si conformitate.

Societatea acorda cea mai mare atentie aprovizionarii cu prima calitate de piese auto din care are stocuri pentru cel putin o luna datorita dificultatilor intampinate in aprovizionarea acestora. Pentru a reduce cheltuielile de transport societatea noastra a ales sa achizitioneze cantitati mari, in acest fel producatorii suporta cheltuielile de transport.

Desfacerea produselor se va realiza prin intermediul magazinelor de profil din tara. Transportul produselor se va efectua de catre compania noastra cu autoturismele din parcul auto propriu.

Ca urmare a asocierii vor rezulta avantaje economice insemnate pentru ambele firme. Astfel, Bosch Car Service va beneficia de pe urma investitiei de:

- Un furnizor capabil sa asigure toata produsele necesare

- Reducerea riscului de nelivrare/intarzierea livrarilor de catre furnizori;

- Controlul direct asupra comenzilor in curs;

- Pretul de achizitie al produselor mai mic;

Principalii actionari ai AUTOFAST SRL reprezentati de salariati, care sunt si membrii cooperatori, vor obtine urmatoarele avantaje:

- Siguranta locului de munca;

- Cresterea salariilor si imbunatatirea conditiilor de lucru;

- Asigurarea comenzilor la toata capacitatea de import a societatii;

- Siguranta pietei de desfacere;

- Sursa de finantare a investitiilor necesare pentru mentinerea competitivitatii;

- Reducerea costurilor;

Profitul net previzionat pentru perioada 2003-2007 este de 1.000.000 Euro, mai mare decat capitalul social la momentul infiintarii.

Pentru a fundamenta investitia de 200.000 Euro pentru tehnologizarea societatii

Obiectul de activitate

Societatea va avea urmatoarele obiecte de activitate:

- Importul de piese auto pentru masini straine;

- desfacerea de marfuri;

- operatiuni de import-export, cooperari economice si alte operatiuni de comert exterior in conformitate cu prevederile legale.

Principalul obiect de activitate va fi importul si comercializarea de piese auto straine pentru masinile de import.

2.4. Situatia principalilor indicatori economico-financiari

AUTOFAST SRL fiind o societate creata prin asocierea a doua persoane, potentialul firmei nou create depinde de experienta si know-how-ul asociatilor, in ceea ce privesc operatiunile de import si desfacere pe piata noastra.

DEFINIREA AFACERII

Descrierea afacerii

Societatea AUTOFAST SRL va importa piese pentru auto straine, destinate comercializarii pe piata interna. Piata pieselor auto din Romania este dominata de

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de afaceri.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 468 cuvinte
Nr caractere:
7 772 caractere
Marime:
15.39KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
Economie, firma, afacere, investitii
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!