Piete de capital SIF Banat-Crisana SA

Extras din referat Cum descarc?

Societatea de Investitii Financiare Banat-Crisana este persoana juridica romana, constituita ca societate pe actiuni cu capital integral privat din anul 1997, fiind continuatoarea FPP I Banat-Crisana. 
In 1992: Infiintarea Fondului Proprietatii Private I Banat-Crisana, precursorul SIF-Banat-Crisana 
In baza legii privind privatizarea societatilor comerciale, s-au infiintat cinci Fonduri ale Proprietatii Private, carora li s-a distribuit 30% din capitalul social al societatilor comerciale romanesti. S-a constituit astfel, la Arad, Fondul Proprietatii Private I Banat-Crisana (FPP I). Unul dintre obiectivele principale urmarite de FPP I a fost restructurarea si administrarea in conditii de performanta a portofoliului alocat, constituit initial din participatii la peste 1500 de societati comerciale. Localizarea majoritatii companiilor din portofoliu in judetele din vestul si nord-vestul tarii a oferit specialistilor FPP I posibilitatea cunoasterii in profunzime a mediului de afaceri din aceste zone. 
In 1996: De la FPP I Banat-Crisana la Societatea de Investitii Financiare Banat-Crisana
Societatea de Investitii Financiare Banat-Crisana (SIF Banat-Crisana) s-a constituit ca societate pe actiuni in baza Legii nr. 133/1996 pentru transformarea Fondurilor Proprietatii Private in societati de investitii financiare, fiind succesoarea Fondului Proprietatii Private I Banat-Crisana. Societatea a avut aproximativ 500.000 de actionari fondatori. Ca urmare a capitalizarii unei cote din profitul realizat de FPP I si distribuirea catre populatie sub forma de actiuni, in cursul anului 1996 peste opt milioane si jumatate de cetateni romani au devenit actionari SIF Banat-Crisana. Mai apoi in 2006 SIF Banat-Crisana indeplineste toate conditiile de functionare conform legii armonizate a pietei de capital
SIF Banat-Crisana a fost autorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare in conformitate cu prevederile Legii nr. 297/2004, societatea fiind incadrata in categoria Alte Organisme de Plasament Colectiv (AOPC) cu o politica de investitii diversificata.
Astfel SIF Banat-Crisana este unul dintre principalii actori ai pietei de capital din Romania, cu peste 20 de ani de activitate si expertiza in administrarea activelor financiare.
SIF Banat-Crisana este o societate de investitii de tip inchis, autoadministrata, cu o politica de investitii diversificata, aflata sub autorizarea si supravegherea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Capitalul social subscris si varsat este la 31 decembrie 2014 de 54.884.926,80 lei, divizat in 548.849.268 de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei pe actiune. SIF Banat-Crisana este listata din 1 noiembrie 1999 la Bursa de Valori Bucuresti, actiunile tranzactionandu-se sub simbolul SIF1 la categoria I a pietei reglementate la vedere.
Obiectivul investitional al SIF Banat-Crisana este administrarea unui portofoliu diversificat de active de calitate, in masura sa asigure atat generarea de venituri pe termen scurt cat si prezervarea si cresterea pe termen mediu-lung a capitalului. Strategia de alocare a activelor urmareste maximizarea performantelor portofoliului in conditiile prudentiale impuse de legislatia romana a pietei de capital. Expunerea portofoliului este de aproximativ 90% din VAN pe actiuni, preponderent actiuni ale unor companii listate la Bursa de Valori Bucuresti.
La 31 decembrie 2014, SIF Banat-Crisana avea 5.785.854 actionari, conform datelor raportate de Depozitarul Central S.A. Bucuresti, societatea care tine registrul actionarilor Societatii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Piete de capital SIF Banat-Crisana SA.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Site-ul soc. SIF Banat-Crisana S.A -- http://www.sif1.ro/ 
Site-ul Bursei de valori Bucuresti -- http://www.bvb.ro/


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!