Piata Telecom

Extras din referat Cum descarc?

Media lunara a traficului de voce originat de catre un utilizator al serviciilor de telefonie mobila a crescut cu 8 minute, ajungand la o ora si 23 de minute, datorita unei rate semestriale de crestere a volumului de trafic de voce (+24%) superioare ratei de crestere a numarului de utilizatori (+12%).
Traficul de voce originat in retelele publice mobile isi mentine trendul ascendent, inregistrand o crestere de 24% fata de semestrul al doilea din 2006 - arata Raportul final de date statistice al sectorului de comunicatii electronice pentru perioada 1 ianuarie-30 iunie 2007, publicat de ANRCTI. 
In primul semestru al anului 2007, traficul total realizat in retelele mobile de telefonie (exclusiv roaming) a atins valoarea de 9,7 miliarde minute, pon!derea cea mai mare fiind detinuta de traficul catre retelele proprii (79,3%), acesta avand si cea mai insemnata evolutie, de +25,8%, fata de perioada precedenta. Traficul catre alte retele mobile de telefonie reprezinta 15,5% din totalul de trafic realizat in retelele mobile, urmat de traficul catre retelele fixe de telefonie (3,2%) si de traficul catre retele internationale (2%), fiecare segment inregistrand cresteri com!pa!rativ cu perioada anterioara. 
Si in ceea ce priveste utilizarea al!tor tipuri de servicii s-au constatat cres!teri semnificative. Astfel, traficul de mesaje scrise din perioada 1 ia!nuarie-30 iunie 2007 a crescut cu 27% fata de traficul inregistrat in semestrul al doilea din 2006 si cu 40% fata de aceeasi perioada a anului 2006, rezultand o medie de 13 mesaje scrise pe utilizator transmise lunar. Dupa sca!derea inregistrata in a doua jumatate a anului 2006, traficul de mesaje multi!media a crescut cu 40% in primele sase luni din 2007. 
Traficul total de voce realizat de utili!zatorii furnizorilor de servicii de telefonie fixa din Romania (fie prin retelele publice fixe proprii, fie prin retelele unor terti) era de 3,9 miliarde minute, inregistrand o scadere cu aproximativ 8% fata de sfarsitul anului trecut. Volumul total de trafic realizat de catre utilizatorii finali ai celor 70 de furnizori alternativi de servicii de telefonie la puncte fixe (inclusiv prin tehnologie VoIP), utilizand fie propriile retele, fie retelele unor terti, atinge valoarea de 1,23 miliarde minute, cu 5,3% mai mult fata de perioada precedenta de raportare, reprezentand 31,5% din valoarea traficului total de voce realizat la puncte fixe. Dintre furnizorii alternativi de servicii de telefonie fixa, 35 ofereau servicii de acces la o retea publica fixa de telefonie si detineau 25% din numarul total de linii telefonice instalate la puncte fixe.
Orange
Orange Romania raporteaza rezul!tate financiare solide in 2007 si isi consolideaza astfel pozitia de lider al pietei: 1,7 milioane de clienti noi in 2007, cresterea veniturilor cu 24%, atingerea pragului de 1 milion de clienti broadband - crestere cu 164% comparativ cu sfarsitul anului 2006, imbunatatirea vitezei de conectare la internetul mobil si lansarea unor oferte inovative - HSDPA 7,2 Mbps si HSUPA1,4 Mbps.
Cu o crestere de 22% a bazei de cliensi, pana la 9,8 milioane in decembrie 2007, si in conditiile in care rata penetrarii SIM in Romania a atins 100%, Orange continua sa castige noi clienti si de asemenea sa isi mentina stabila rata venitului mediu pe utilizator la 10,8 euro.
In 2007, Orange a raportat venituri de 1,233 miliarde de euro, ceea ce reprezinta o majorare cu 24% pe baza comparativa.
Vodafone
Vodafone Romania a adaugat 228.482 de clienti noi in trimestrul 4, ajungand la un numar total de 8.807.859 de clienti, la 31 decembrie 2007. In anul calendaristic 2007, Vodafone Romania a adaugat un numar net de 1.091.154 de clienti. 
Veniturile din servicii au crescut cu 18,8% in trimestrul incheiat la 31 decembrie 2007, fata de aceeasi perioada a anului 2006.
"Suntem foarte multumiti de performanta puternica pe care am realizat-o in privinta principalilor indicatori financiari in trimestrul al treilea al anului financiar 2007/2008. Vodafone Romania continua sa aiba o crestere constanta a bazei de clienti, cu 8,807 milioane de clienti la sfarsitul lunii decembrie 2007, inregistrand, in acelasi timp, o crestere puternica a veniturilor din servicii de 18,8% com!parativ cu aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, am inregistrat o crestere sustinuta a bazei noastre de abonati, de 4,0% in ultimele 12 luni. Romania continua sa fie principalul motor de crestere in Europa de Est si una dintre diviziile cu cea mai buna performanta in cadrul grupului Voda!fone, in contextul unei piete din ce in ce mai competitive", a spus Liliana Solomon, Chief Executive Officer Vodafone Romania.


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Telecom.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!