Piata Receptoarelor Tv

Extras din referat Cum descarc?

Aflandu-se intr-o continua crestere si dezvoltare, piata aparatelor electrice si electrocasnice constituie o mare si importanta sursa de venit pentru producatorii de astfel de produse. Aceasta crestere a inceput sa se evidentieze in special dupa al doilea razboi mondial, odata cu avantul economic si progresul tehnologic in majoritatea statelor dezvoltate din acea perioada, piata ajungand in prezent la o puternica diversificare si o concurenta stransa intre participantii din domeniu.
Un important segment al pietei aparatelor electrice si electrocasnice il constituie piata receptoarelor tv. Aceasta este reprezentata in principal de marile companii multinationale dar si de cele nationale, cum ar fi: SONY (cel mai mare producator de electronice din lume), Panasonic, Thomson, Samsung, Sharp, Philips, Toshiba, Hitachi, Daewoo, Domotec, Blaupunkt etc.
In anul 2002 Sharp detinea 13, 4 la suta din piata mondiala a televizoarelor cu ecran pe baza cristale lichide, firma japoneza luptand corp la corp cu grupul sud-corean LG Philips LCD Co. pentru locul doi pe aceasta piata.
Sharp intentioneaza sa castige teren in fata liderului pietei televizoarelor cu ecran pe baza cristale lichide, compania sud-coreana Samsung Electronics care detine 15, 1 la suta din piata mondiala.
Grupul francez Thomson a semnat un acord cu compania chineza TCL pentru crearea unei societati mixte care va fi lider mondial in domeniul productiei de televizoare si cititoare DVD, conform unui comunicat din partea companiei franceze. Potrivit termenilor acestui acord, Thomson si TCL isi vor reuni capacitatile de productie in domeniul televizoarelor si cititoarelor DVD in cadrul unei societati mixte numita TCL-Thomson Electronics. Noua companie va fi detinuta in proportie de 67 la suta de TCL, iar restul de 33 la suta de Thomson. TCL International Holding Limited (TCL International) este liderul in productia de produse multimedia si produse electronice destinate publicului larg din China. Eltek Engineering S. A. (NEI) este o societate mixta romano-engleza infiintata in anul 1993, fiind principalul producator roman de televizoare color.
Evolutia in timp a receptoarelor TV de la obiecte de lux la necesitate. Primele televizoare erau inaccesibile majoritatii claselor sociale, constituind un element de lux, dupa care se putea determina pozitia sociala. In procesul evolutiei s-au modificat atat designul, cat si tehnologia de realizare, in prezent fiind disponibile pe piata variante de buzunar. S-au elaborat chiar si prototipuri de mana. Prezenta acestor produse in viata de zi cu zi satisface partial nevoile de informare si distractie.
Vanzarile variaza in limite mici. Conditiile economice, politice, sociale nu influenteaza prea mult cererea pentru aceste produae, ceea ce constituie un atu pentru falsificatorii de televizoare si comerciantii de aceste falsuri.
Companiile (in special SONY, Panasonic, Samsung) care produc aparate de o calitate inalta practica preturi destul de ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Receptoarelor Tv
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Raducanu,Ileana "Falsificarea marfurilor industriale" ed. ASE
***www.Cotidianul.ro
***www.sharp.com
***www.nei.ro


Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!