Piața muncii

Extras din referat Cum descarc?

Definitie:
Piata muncii este spatiul economic in care se intalnesc, se confrunta si negociaza in mod liber cererea de forta de munca, reprezentata de angajatori si oferta, reprezentata de posesorii de forta de munca.
Asadar, clientul de pe piata muncii este angajatorul care dispune de locuri de munca, furnizorul este cautatorul de loc de munca - salariatul, obiectul tranzactional este forta de munca, iar pretul este salariul complet, cunoscut si sub denumirea de fondul individual de salariu. Forta de munca este oferita pe nivele de calificare(competente) si unitati de timp (ore, zile de munca etc.)
RATA OCUPARII FORTEI DE MUNCA IN EUROPA PE GRUPE DE VARSTA
In 2016, rata de ocupare a fortei de munca din UE pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 20 si 64 de ani, astfel cum a fost masurata in cadrul anchetei UE asupra fortei de munca (LFS a UE), a fost de 71,1 %, fiind cea mai mare medie anuala inregistrata vreodata pentru UE. Cu toate acestea, in spatele acestor medii pot fi observate diferente mari intre tari . Singurul stat membru cu o rata mai mare de 80 % este Suedia (81,2 %). Acest lucru este valabil si in cazul statelor Islanda (87,8 %) si Elvetia (83,3 %).
Persoane angajate, in functie de ocupatie, categoria de varsta cuprinsa intre 15 si 74 de ani
Cea mai mare categorie profesionala din UE in 2016 o constituie angajatii din domeniul serviciilor personale si din vanzari, reprezentand 9,5 % din forta de munca sau 21,4 milioane de persoane . Aceste cifre le depasesc pe cele aferente celor opt categorii de ocupatii cu cea mai mica pondere luate impreuna, care, printre altele, includ toti angajatii din domeniul agricol, lucratorii din industria de prelucrare a alimentelor si membrii fortelor armate. Dupa categoria lucratorilor din servicii si vanzari, se afla functionarii, urmati din nou de specialistii cu functii administrative si comerciale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata muncii.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!