Piața creditului în România

Extras din referat Cum descarc?

Obiectivul central al lucrarii este orientat spre surprinderea principalelor tendinte inregistrate pe piata creditului in Romania.Expansiunea creditului catre populatie a stat la baza cresterii semnificative a creditului neguvernamental din ultimii ani. 
Structura creditelor pentru populatie acordate in Romania 
Structura creditului
Analizand structura creditului de consum se constata o tendinta de echilibrare intre componentele credit cu destinatie achizitionare de bunuri si credit de consum cu alte destinatii (Tabelul nr.1).
Apreciem ca evolutia creditul catre populatie va inregistra in continuare o crestere sustinuta generata atat de sporirea cheltuielilor destinate consumului, cat si de cresterea venitului permanent al populatiei din Romania .Dezvoltarea creditului catre populatie a fost sustinuta de cresterea puterii de cumparare in ultimii ani in conditiile cresterii salariilor reale, a scaderii inflatiei, dar si a reducerii somajului. In acelasi timp, expansiunea creditului de a generat si riscuri suplimentare pentru banci.
Ponderea componentelor creditului catre populatie
Sursa:BNR Tabelul nr. 1
Evolutia creditului
Concurenta puternica manifestata in special in ultimii ani a obligat bancile sa urmareasca noi cote de piata, situatie care a dus de cele mai multe ori la relaxarea conditiilor de creditare si la o perceptie optimista asupra riscului, justificata si de observarea unei ponderi reduse a creditelor neperformante.
Evolutia ratei restantelor pentru creditele acordate populatiei si companiilor
Sursa:BNR Tabelul nr.2
Ponderea creditelor restante in totalul fiecarei categorii de credite catre populatie
Sursa:BNR Tabelul nr. 3


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Creditului in Romania.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!