Piața capitalului

Extras din referat Cum descarc?

Definitie
Piața capitalului reprezintă piața financiară pe termen lung pe care se tranzactțonează titlurile financiare, respectiv acele instrumente care conferă drepturi și îndatoriri deținătorilor, precum și acțiunile, obligațiunile, titluri de ipotecă, titluri de rentă și alte titluri.
Structurarea pieței de capital
Piața primară - este aceea în care se vând și se cumpără hârtiile de valoare pe termen lung nou emise. Instituțiile și întreprinderile care au nevoie de fonduri bănești - societățile comerciale pe acțiuni și autoritatea guvernamentală - oferă noi hârtii de valoare pe termen lung care sunt achiziționate de alte instituții sau de publicul larg. Cele mal multe societăți comerciale pe acțiuni apelează, încă, la serviciile unor intermediari (casele de brokeraj) care subscriu emisiunea în schimbul unui comision sau chiar acționează noile hârtii de valoare pentru a le vinde ulterior publicului. 
Orice emisiune de hârtii de valoare este prezentată într-un prospect alături de situația curentă și perspectivele societății emitente. Pentru a asigura succesul vânzării este necesară desfășurarea unei ample campanii publicitare. 
Piața secundară - este piața în care se negociază hârtiile de valoare pe termen lung, emise anterior. Aceasta cuprinde bursele și piețele hârtiilor de valoare, anterior emise care nu sunt listate la burse. 
Instituțiile cu rol esențial în funcționarea pieței capitalului sunt: 
- Comisia hârtiilor de valoare
- Casele de brokeraj
- Bursele de valori. 
Comisia hârtiilor de valoare este un organism guvernamental cu responsabilități în coordonarea pieței capitalului. 
Principalele atribuții ale comisiei sunt: - înregistrarea tuturor hârtiilor de valoare ce se emit pe piața primară și confirmarea prospectelor de emisiune; 
- atestarea brokerilor și a caselor de brokeraj, precum și urmărirea activității asociațiilor de brokeri; 
- controlul activității burselor de valori; 
- aprobarea în consultare cu autoritatea guvernamentală, a înființării unor noi burse de valori.


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata capitalului.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Manual Macroeconomie - conf.univ.dr Vasile Turcu
Curs Macroeconomie - prof.univ.dr. Florin Dan Puscaciu, Asis.univ.dr. Rose Marie Puscaciu


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!