Performance Management

Extras din referat Cum descarc?

Performance Management
1.Introducere in Management
Termenul Management (din lat. manum agere = ,,a conduce cu mana") a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni".
Termenul desemneaza:
Functional
- O activitate, o actiune, respectiv un proces.
- Exemple: managementul performantei, managementul proiectului, managementul timpului, management personal, managementul comenzilor, managementul configuratiei, managementul cunostintelor, managementul schimbarii
- Totalitatea actiunilor obisnuite de conducere sau administrare a organizatiilor
Institutional
- O grupa de persoane cu preocupari predominante pentru actiuni organizatorice sau de conducere
- Agenti ai sportivilor sau artistilor
Majoritatea teoreticienilor in management gasesc inceputurile managementului la Frederic Taylor si la Henry Fayol, altii considera ca au existat si inaintea acestora specialisti si practicieni care au pus in evidenta elemente manageriale(R.Owen, Ch. Bobbage, etc). Sunt cercetatori care imping istoria perceptelor manageriale pana in Antichitate.
Functia organizationala care asigura desfasurarea activitatilor intr-un mod eficient si urmareste obtinerea nivelului maxim de rezultate prin folosirea optima a resurselor. Activitatea d emanagement poate fi referitoare la echipe sau la procese. Resursele pe care, in principal, le are la dispozitie un manager sunt: timpul, talentul, resursele financiare si resursele umane. Management este si denumirea data echipei de manageri a unei organizatii.
Managementul calitatii reprezinta activitatea de management in directia dezvoltarii si implementarii unui set de reguli si instrumente care formeaza sistemul de management al calitatii si care are ca scop asigurarea nivelului dorit de calitate pentru produsul companiei. Managementul calitatii are trei componente principale: - controlul calitatii; - asigurarea calitatii; - imbunatatirea calitatii.
Conflictul in management. Abilitatea de a gestiona un conflict, astfel incat el sa ramana un conflict de idei, fara sa devina un conflict emotional. Managementul conflictelor este procesul de planificare pentru evitarea conflictelor atunci cand este posibil si de organizare pentru rezolvarea conflictelor cat mai rapid si cu cat mai putine efecte negative atunci cand ele au aparut. Notiuni legate: Rezolvarea conflictelor = demersul care are ca scop incheierea unui conflict pe baza negocierii intre partile conflictului Transformarea conflictelor = operatiunea care consta in repozitionarea partilor in scopul obtinerii unor rezultate diferite.
Managementul Performantei. Un proces de evaluare continua a performantelor la nivelul organizatiei, al echipelor si individual in functie de indicatori de performanta prestabiliti si folosirea rezultatelor acestei evaluari pentru atingerea constanta a obiectivelor propuse.
2. Functiile managementului performantei
- Functia de previziune cuprinde ansamblul actiunilor prin care se stabilesc obiectivele organizatiei pe termen scurt, mediu si lung, se formuleaza modalitatile de realizare a acestora si se fundamenteaza necesarul de resurse
- Functia de organizare cuprinde ansamblul actiunilor prin care se constituie sistemul conducator, sistemul condus si sistemul legaturilor dintre acestea
- Functia de coordonare cuprinde ansamblul proceselor prin care se armonizeaza deciziile managerului cu actiunile subordonatilor. Coordonarea are la baza comunicarea, ca modalitate concreta prin care se realizeaza actiunile acestei functii a managementului.
- Functia de antrenare reprezinta ansamblul actiunilor prin care un manager influenteaza activitatile colaboratorilor sai in vederea atingerii obiectivelor stabilite, prin satisfacerea nevoilor care ii motiveaza.
- Functia de control-evaluare cuprinde ansamblul actiunilor de evaluare operativa si postoperativa a rezultatelor organizatiei, a verigilor ei organizatorice si a fiecarui salariat, de identificare a abaterilor care apar de la obiectivele, normele, normativele si standardele stabilite initial si a cauzelor care le-au generat, precum si de adoptare de masuri care sa asigure eliminarea abaterilor, mentinandu-se echilibrul dinamic al organizatiei.
3. Definitia
Managementul performantei reprezinta suma interventiilor strategice care influenteaza pe termen lung activitatea organizatiei, ducand la imbunatatirea rezultatelor economice. Vorbim in fapt de un ansamblu de actiuni gandite special pentru a imbunatati rezultatele angajatilor, departamentelor si ale intregii companii.
Ca element al acestui sistem de management, evaluarea performantelor reprezinta o analiza periodica retrospectiva a rezultatelor obtinute ca urmare a derularii strategiilor propuse.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Performantei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!