Pensiunea Turistica - Piatra Craiului

Cuprins referat Cum descarc?

- Conditii minime de infiintare a unei pensiuni
- Noi criterii de clasificare pentru pensiunile romanesti
- Cum poti sa-ti faci pensiune din Fondurile Structurale
- Prezentarea pensiunii Piatra Craiului
- Restaurant
- Galerie foto
- Tarife
- Rezervari 
- Oferte de Craciun si Revelion
- Contact


Extras din referat Cum descarc?

CONDITII MINIME DE INFIINTARE A UNEI PENSIUNI
Activitatile desfasurate in cadrul pensiunilor turistice si al fermelor agroturistice (cazare, alimentatie, agrement) constituie un tot
unitar, fiind parti componente ale produsului turistic. In acest sens este obligatorie asigurarea unei relatii corespunzatoare
intre calitatea dotarilor, a echipamentelor si aspectul general al spatiilor de cazare cu cele pentru alimentatie si agrement. Inscopul protectiei turistilor, activitatea pensiunilor turistice si a fermelor agroturistice se va realiza cu respectarea acestor normative ce reglementeaza turismul in Romania.
Turismul reprezinta un factor de seama in procesul dezvoltarii economice. Pornind de la aceste considerente, precum si de la faptul ca Romania dispune de un bogat si variat cadru natural, de numeroase resurse turistice primare si secundare, turismului ii revine un rol important in dezvoltarea economico-sociala a tarii, un accent deosebit impunandu-se pentru extinderea turismului international romanesc.
Turismul rural romanesc este una dintre ofertele care prin lansarea ,,satului turistic" romanesc pe piata nationala, dar mai ales pe cea mondiala, ar putea crea produse turistice de calitate, cu specific national si local, diversificate, contribuind astfel la personalizarea produsului turistic romanesc. In acelasi timp, suntem constienti ca prin complexitatea sa turismul va determina mutatii in profil teritorial, contribuind la ridicarea economico-sociala a unor regiuni ramase in urma sau lipsite de resurse.
Aceste transformari se vor manifesta in sistematizarea, amenajarea, constructia de locuinte, modernizarea cailor de acces si a telecomunicatiilor, serviciilor publice etc., imbogatind peisajul geografic romanesc. In acest context se impune totodata vocatia ecologica a turismului prin masurile de protejare si conservare a mediului, a valorilor fundamentale ale existentei umane.
In ultimele decenii ale secolului al XX-lea curba de popularitate a turismului rural a crescut de la an la an, urmarind indeaproape implementarea confortului in mediul ambiental (functionalitatile spatiului, apa, electricitatea, instalatiile sanitare, dotarile electronice si electrotehnice de uz casnic cotidian) cu toate dificultatile intampinate de acestea, dintre care costurile si inlocuirile nu sunt de neglijat. Pe aceeasi linie se remarca faptul ca de mai bine dedoua decenii, in numeroase tari europene se generalizeaza dorinta de revalorificare a identitatilor locale, salvanduse si repopulandu-se arhitectura rurala, conservandu-se si punandu-se in valoare tot ceea ce este pretios si autentic.
Pensiunile turistice sunt structuri de primire turistice avand o capacitate de cazare pana la 10 camere, totalizand maximum 30 de locuri in mediul rural si pana la 20 de camere in mediul urban, functionand in locuintele cetatenilor sau in cladiri independente, care asigura turistilor servicii de cazare si masa.
Pensiunile agroturistice sunt pensiunile turistice care pot asigura servicii de cazare si masa cu specificatia ca este asigurata o parte din alimentatia turistilor din productia
proprie.
Stresul citadin indeamna tot mai mult pe locuitorii marilor orase sa evadeze pentru a regasi, fie si pentru cateva zile, frumusetea si maretia naturii, linistea patriarhala a unor locuri mai ferite de trepidanta civilizatie urbana. Gratie unei structuri de relief aproape unice in lume - o treime munte, o treime deal, o treime campie - oferta turistica este variata, din varful Carpatilor pana pe plajele Marii Negre.
Ca sa cunosti cu adevarat Romania, sa descoperi bogatia peisajelor si patrimoniul ei cultural, sa intalnesti locuitorii sai cu modul lor de viata, cu traditiile si obiceiurile lor, exista o singura posibilitate: vacanta la tara.
Fermele si pensiunile agroturistice raspandite pe intreg teritoriul tarii practica un turism organizat, oamenii fiind recunoscuti pentru ospitalitatea lor. Produsul turistic rural este destinat satisfacerii nevoii de reintoarcere la origine, de redescoperire a naturii, a linistii si comorilor spatiului rural (etnografic, folclor, traditii mestesugaresti, activitati agricole etc.). Produsul este destinat unui larg spectru de consumatori (copii si tineret, turisti de varsta medie 30-45 de ani, turisti de varsta a treia) si satisface multiple motivatii (turism de week-end, sejururi, balneoclimateric, vanatoare si pescuit, vacante active, culturale) in acelasi timp vizeaza ii mod special segmentul de turisti ai mediului citadin si din tarile dezvoltate si puternic industrializate. Acestor turisti li se ofera mai multe variante de meniuri cu baremuri fixe si platite anticipat. In aceste unitati este necesara oferirea suplimentara, contra platii in numerar, a unor sortimente de preparate si bauturi, altele decat cele cuprinse in cadrul meniurilor zilnice.
Organizarea interioara trebuie astfel realizata incat sa asigure conditii corespunzatoare nivelului de confort al unitatii respective, in corelare cu structura sortimentala oferita.
Fondate ca afaceri de familie, pensiunile s-au dovedit o atractie datorita aerului de familie pe care il intretineau. Pensiunea presupune si cere o anumita conduita, precum si o relatie mai apropiata intre gazda si oaspete. In fapt, intreg procesul se bazeaza in primul rand pe o relatie interumana.
Din punct de vedere arhitectural, o pensiune nu este cu nimic mai deosebita de o locuinta. Capacitatea de cazare tine de raportul dintre numarul camerelor de oaspeti si capacitatea pe care o poate avea bucataria unei locuinte. Compromisurile fata de calitate sunt usor de evitat, tinand cont de faptul ca orice exagerare duce inevitabil la lipsa de rentabilitate.
Nu se poate spune decat ca o astfel de afacere se poate sustine numai prin munca asidua a proprietarilor, personalul care poate fi angajat fiind redus, iar cheia succesului este un spatiu intim si familial, cu preturi decente. Ca schema functionala, fata de o locuinta obisnuita, o pensiune are dezvoltate zonele pentru prepararea hranei si cele pentru oaspeti, dar fara a se apropia de performantele unui restaurant. Meniul fix sau limitat permite tipuri diferite de preparari, trasee ,,curate" si ,,murdare". De asemenea, relatia personala intre gazda si oaspete nu mai impune separare stricta a traseelor si a zonelor dedicate personalului si oaspetilor. Acest tip de gazduire este foarte asemanator gazduirii obisnuite a unui musafir acasa. Acesta are libertatea (aproape totala) de a intra in toata casa (respectand, bineinteles anumite intimitati). 
1. CONDITII MINIME PENTRU PENSIUNILE TURISTICE SI FERMELE AGROTURISTICE
- Amplasarea pensiunilor turistice urbane, a pensiunilor turistice rurale si a pensiunilor agroturistice trebuie realizata in locuri ferite de surse de poluare si de orice alte elemente care ar pune in pericol sanatatea si viata turistilor;
- Dotarile din camere si din grupurile sanitare destinate turistilor vor fi puse in exclusivitate la dispozitia acestora;


Fisiere in arhiva (1):

  • Pensiunea Turistica - Piatra Craiului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!