Paul Krugman - Intoarcerea Economiei Declinul si Criza din 2008 - Recenzie

Extras din referat Cum descarc?

Paul Krugman este unul dintre cei mai admirati si totodata influenti economisti din timpurile moderne. Krugman este profesor de Economie si Relatii Internationale la Universitate Princeton din Statele Unite. Krugman, insa a mai a predat si la alte institutii de renume, cum ar fi, Universitatea Yale, Massachusetts Institute of Technology (MIT), London School of Economics si Universitatea Stanford. 
Krugman este autorul a peste 20 de carti bestseller si a scris mai mult de 200 de lucrari si articole pentru diferite volume a unor jurnale si ziare de profil economic. El are de asemenea, o coloana bi-saptamanala pentru pagina Op-Ed in The New York Times. Pe langa faptul ca este un expert in economie internationala si geografie economica, Paul Krugman este cunoscut si pentru lucrarile sale de Comert International Teoria cat si Noua Teorie a Comertului.
Marele economist, este nascut intr-o familie de evrei in Long Island, New York, Paul Krugman a absolvit John F. Kennedy High School in Bellmore. Este casatorit cu Dr. Robin Wells, a doua sa sotie. Intre 1982 si 1983, Krugman a fost membru al Consiliului de consilieri economici la Casa Alba in perioada Reagan. 
Paul Krugman a primit Premiul Nobel in economie in anul 2008 pentru munca sa cu privire la Noua Teorie a Comertului. A publicat pentru prima data ideile sale privind Noua Teorie a Comertului in 1979 in ,,Journal of International Economics". 
De-a lungul anilor, Paul Krugman a scris articole pentru mai multe ziare si reviste, cum ar fi Fortune, Slate, Harvard Business Review, The Economist, Washington si Harper's. Scrierile sale din pagina Op-Ed din ziarul The New York Times au fost considerate cele mai importante editoriale politice din America.
In cartea sa, Paul Krugman surprinde vulnerabilitatea mai multor sisteme economice prin diverse exemple de crize financiare care au avut loc spre sfarsitul secolului precedent si inceputul celui nou, cauzele precum si solutiile pentru inlaturarea efectelor daunatoare. El insusi recunoaste valoarea si scopul creatiei sale, ea reprezentand ,,un eseu analitic", respectiv ,,o carte despre stiinta economiei".


Fisiere in arhiva (1):

  • Paul Krugman - Intoarcerea Economiei Declinul si Criza din 2008 - Recenzie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!