Particularitati ale Activitati Brokerilor de Credite in Lume

Cuprins referat Cum descarc?

Cap.1 Definirea brokerilor de credite si caracteristicile activitatii acestora prin prisma avantajelor oferite si a prejudecatilor 2
1.1. Definirea brokerilor de credite 2
1.2. Avantaje ale activitatii brokerilor de credite 2
1.3. Cele mai frecvente prejudecati referitoare la brokerii/consultantii de credite 4
Cap.2 Particularitati ale activitatii internationale ale brokerilor de credite si activitatea acestora in Anglia 5
2.1. Activitatea brokerilor de credite in Anglia 6
Cap.3 Particularitati ale brokerilor de credite in Romania 9
3.1. Particularitati ale activitatii brokerului de credite CreditLand si Vision Consult 11
3.2. Asociatia Romana a Brokerilor de Credite 14
Concluzii 17
BIBLIOGRAFIE 18


Extras din referat Cum descarc?

Cap.1 Definirea brokerilor de credite si caracteristicile activitatii acestora prin prisma avantajelor oferite si a prejudecatilor
1.1. Definirea brokerilor de credite
Brokerul de credite poate fi definit ca acea persoana autorizata de catre institutiile financiare bancare sau nebancare sa promoveze produsele acestora prin contact direct cu persoanele fizice sau juridice care doresc sa contracteze un credit, fara ca vreuna dintre parti sa aiba exclusivitate . Poate fi definit si ca o companie independenta de banci sau alte institutii financiare nebancare, fiind un intermediar intre clienti si banci. Prin consultantii sai financiari, firma ajuta clientul sa treaca peste dificultatea intelegerii unui produs de credit, dificultate ce rezulta din multitudinea de factori care compun un astfel de produs mai ales cand este vorba despre un credit imobiliar sau ipotecar.
Fiecare institutie financiara face tot posibilul ca prin astfel de parteneriate sa atraga un portofoliu cat mai mare de clienti, prin urmare isi dezvolta adevarate retele de brokeri parteneri la nivel local sau national (in functie de acoperirea branch-urilor fiecarei institutii) pe unul sau mai multe tipuri de produse de creditare.
Brokerul de credite consiliaza persoanele fizice si juridice in alegerea si contractarea celui mai potrivit credit si se ocupa de relatia cu banca (colectarea si depunerea documentelor, monitorizarea procesului de analiza a dosarului, informarea clientului). Acesta nu poate aproba sau respinge un dosar, acesta decizie revine bancii, care preia dosarul spre analiza.
1.2. Avantaje ale activitatii brokerilor de credite
Printre avantajele oferite de activitatea brokerilor de credite, pot fi considerate urmatoarele:
1.Timp economisit
Un prim avantaj de pe urma unei astfel de relatii intre un client si un broker de credite este acela de a oferi celor interesati de un credit posibilitatea de a alege, in acelasi timp, diverse variante de creditare, fara a fi nevoit sa mearga pe la mai multe banci. Astfel, se poate evita pierderea timpului petrecut in mai multe banci in cautarea celei mai avantajoase oferte. Concret, consultantul de credite lucreaza in medie cu 5-7 banci si se presupune ca stie oferta si conditiile specifice fiecareia. 
2.Oportunitatea alegerii creditului potrivit
In afara de avantajul de a avea la dispozitie, intr-un singur loc si in acelasi timp, toate ofertele bancilor pentru alegerea unui credit, apeland la un broker, clientul poate sa isi faca o imagine mult mai relevanta cu privire la conditiile de creditare, astfel incat sa poata alege cea mai buna oferta. Un broker de credite, pe langa faptul ca ofera informatiile despre credite de la diferite banci, ajuta clientul sa inteleaga respectivele informatii. Acesta este un mare avantaj intrucat cuvintele financiare cu privire la dobanda sau comisioane sunt destul de ingenioase si pot fi si bine ascunse.
Dupa o discutie amanuntita cu clientul despre situatia financiara si despre obiectivele pe care vrea sa le indeplineasca, brokerul de credite va oferi o recomandare de finantare personalizata si, astfel, clientul va avea o sansa mai buna sa obtina creditul de care are nevoie.
In plus, consultantul va oferi o lista completa a documentelor necesare pentru intocmirea dosarului de credit si va arata clientului cum trebuie completate acestea si de unde se obtin.
Dupa ce intocmeste dosarul de credit si se asigura ca acesta contine toate documentele necesare, consultantul il transmite bancii spre analiza si tine la curent clientul cu stadiul dosarului, care este analizat din punct de vedere financiar si juridic. 
3.Un credit printr-un broker nu presupune costuri suplimentare in anumite tari 
Un credit obtinut printr-un broker de credite are aceleasi costuri ca cel acordat de banca. Brokerul nu ia nici un comision de la beneficiarii creditelor, ci de la banca, pentru ca brokerul aduce bancii noi clienti, pe care altfel nu i-ar fi avut. Mai mult, brokerul poate aduce bancii clienti mai buni decat cei pe care-i atrage banca, adica mai ieftini.
Banca primeste clientul "de-a gata", un client pentru care banca nu a trebuit sa cheltuie bani prin deschiderea de sucursale unde sa vina clientul, prin angajarea de consilieri bancari cu care sa discute clientul si sa-l consilieze. Din acest motiv, bancile platesc un comision brokerilor pentru noii clienti.
Mai mult, banca castiga si prin faptul ca primeste dosare de creditare cu un grad de aprobare mare, intrucat acestea au trecut deja prin filtrul brokerului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Particularitati ale Activitati Brokerilor de Credite in Lume.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!