Parteneriat Public - Privat in Domeniul Energie Regenerabila

Cuprins referat Cum descarc?

Abstract 2
Introducere 3
I.Energia regenerabila in Europa 4
II.Perspectiva Romaniei 6
III.Parteneriat public- privat pentru dezvoltarea energiei regenerabile 11
Concluzii 17
Bibliografie 18


Extras din referat Cum descarc?

Abstract
Prin acest proiect ne-am propus sa analizam situatia Romaniei din domeniul public- privat pentru dezvoltarea energiei regenerabile. Scopul proiectului a fost de a descoperi potentialul Romaniei in ceea ce priveste resursele regenerabile si de a demonstra ca prin investitiile publice si private Romania s-ar putea descurca folosind doar resursele proprii. Acest lucru l-am realizat analizand informatiile si statisticiile referitoare la reglementari si legi.
Introducere
Preocuparile la nivel mondial privind schimbarile climatice precum si reducerea emisiilor de dioxid de carbon au indreptat multe minti catre dezvoltarea de surse de energie regenerabila. Hidrocentralele produc electricitate de mai bine de un secol, tehnologia este una matura, apa reprezentand una dintre putinele surse regenerabile competitive din punct de vedere economic alaturi de combustibilii fosili. Totusi, la momentul actual, interesul este directionat inspre amenajarile hidroenergetice de dimensiuni mai mici, cu impact redus asupra mediului.
Aceasta lucrare prezinta o imagine de ansamblu a sectorului energiei regenerabile la nivel european si national, cateva exemple de investitii pentru dezvoltarea acestui domeniu, proiecte dezvoltate recent in tarile in curs de dezvoltare conformitate cu modelul de parteneriat public-privat, precum si peisajul general si stadiul actual al parteneriatului public-privat in Romania.
I.Energie regenerabila in Europa
Potrivit Eurostat, in 2008, energia din surse regenerabile a contribuit cu 10,3% din consumul final de energie brut in UE-27, comparativ cu 9,7% in 2007 si 8,8% in 2006.
Printre regiunile lumii, Europa este lider atunci cand vine vorba de dezvoltarea si punerea in aplicare a tehnologiilor de energie regenerabila cu Uniunea Europeana fiind un foarte puternic sustinator de utilizarea acesteia in efortul de a se deplaseaza spre dezvoltarea durabila, prin urmare, si juridice cadrul politic prevazut pentru statele membre, cu obiective si provocari adaptate in functie de starea actuala a tarii si fiecare capacitate
Un sector energetic competitiv, fiabil si durabil este esential pentru o economie, iar acest lucru a fost pus in centrul atentiei in ultimii ani de o serie de aspecte, inclusiv volatilitatea preturilor la petrol, intreruperi ale aprovizionarii cu energie din tari terte, penele de curent agravate de conexiuni ineficiente intre retelele nationale de electricitate, precum si dificultati de acces la piata pentru furnizori in ceea ce priveste pietele de gaze si energie electrica. Aceste aspecte au impins de energia spre partea de sus a agendelor politice nationale si europene.


Fisiere in arhiva (1):

  • Parteneriat Public - Privat in Domeniul Energie Regenerabila.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!