Organizații internaționale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In anul 1943 in Hot Springs, statul Virginia, SUA, patruzeci si patru de guverne din intreaga lume se angajeaza sa puna bazele unei organizatii permanente pentru hrana si agricultura. Doi ani mai tarziu, intr-o conferinta tinuta la Quebec, Canada ii este atribuit organizatiei statutul de agentie specializata a ONU.

- Obiectivele FAO

Organizatia pentru hrana si agricultura a Natiunilor Unite reprezinta principala agentie ce are ca domenii de activitate dezvoltarea agriculturii, silviculturii, pisciculturii si a vietii in zonele rurale.Aceasta ofera ajutor practic tarilor in curs de dezvoltare printr-o larga varietate de proiecte tehnice.Una dintre prioritati o reprezinta incurajarea agriculturii si dezvoltarea zonelor rurale, in cadrul unei strategii pe termen lung ce are ca scop cresterea productiei alimentare si asigurarea securitatii alimentare in paralel cu conservarea si gospodarirea resurselor naturale.

In medie FAO are 1.800 proiecte in desfasurare, cuprizand o gama diversificata de obiective, de la gestiunea pamantului la politici posibile prezentate Guvernelor in probleme precum programe forestiere sau strategii de marketing.

FAO se implica in proiecte ce privesc :dezvoltarea sistemelor de irigatii, cresterea animalelor, silvicultura, piscicultura, politici economice si sociale, investitii, standarde de alimentatie.

In general, FAO are unul din urmatoarele 3 roluri :

1. de implementare a propriilor programme

2. de executie a unor programme in numele altor agentii

3. de consultanta si asistenta manageriala in proiectele de talie nationala.

Centrul de investitii FAO asista tarile dezvoltate in elaborarea programelor de investitii in agricultura si in dezvoltarea zonelor rurale.In fiecare an elaboreaza astfel de proiecte in valoare de peste 2 miliarde $.Dam cateva exemple :

In momentul in care 2 milioane de refugiati din Ruanda s-au intors, in 1996, la fermele lor, FAO a ajutat la obtinerea bunurilor necesare pentru reluarea activitatilor agrare, adunand fonduri in jur de 6.8 milioane $.

Cu ajutorul tehnicilor de combatere a parazitilor promovate de FAO, cultivatorii de orez din Asia au marit productia si au redus cantitatile de pesticid folosite, ajutand la mai buna protejare a mediului si la cresterea calitatii hranei paralel cu economisirea unei sume de 150 milioane $ ce ar fi fost alocata de guverne pentru subventii pentru pesticide.

Fondul International pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD) finanteaza proiectele de dezvoltare a agriculturii care reduc gradul de saracie in zonele rurale si imbunatatesc gradul de nutritie in tarile in curs de dezvoltare.Spre deosebire de BM si FMI care au o gama variata de obiective, IFAD are un singur tel :combaterea foamei si a saraciei in zonele rurale din tarile in curs de dezvolatare.

Organizatia pentru hrana si agricultura a ONU face eforturi la nivel international pentru a combate foamea. Deservind atat tarile dezvoltate cat si pe cele in curs de dezvoltare, FAO actioneaza ca un forum neutru acolo unde tarile se intalnesc pe picior de egalitate pentru a negocia acorduri si pentru a dezbate noi linii politice. FAO este de asemenea o sursa importanta de cunostinte si informatii. Membrii FAO ajuta tarile dezvoltate si pe cele in curs de tranzitie sa-si modernizeze si sa-si imbunatzteasca

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Organizatii Internationale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
3 709 cuvinte
Nr caractere:
23 001 caractere
Marime:
19.52KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
organizatii, informare, zone
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Profesorului:
Braghina Cristian
Sus!