Organizarea si Functionarea Serviciilor Publice Locale

Cuprins referat Cum descarc?

Cap I Introducere in administratia publica......3
1.	acte normative de interes pentru administratia publica 
2.	notiuni de drept administrativ 
3.	principiile administratiei

Cap II Notiuni privind serviciul public......................9

1.	caracteristici
2.	principii de functionare
3.	clasificare
4.	principale obiective

Cap III Functionarii publici..................................12

1.	principii
2.	obligatii(interdictii)
3.	liberul acces la informatiile de interes public

BIBLIOGRAFIE


Extras din referat Cum descarc?

Cap I Introducere in administratia publica
Administratia publica reprezinta ansamblul activitatii Presedintelui Romaniei, Guvernului, ale autoritatilor administratiei autonome centrale si locale, prin care, in regim de putere publica se aduc la indeplinire legile sau in limitele legii se presteaza servicii publice.
Prin organizarea legii se intelege pregatirea, organizarea propriu-zisa si executarea pana la faptul material concret, precum si emiterea de acte normative cu forta juridica inferioara, dar similara legii cum este cazul ordonantei de Guvern.
In activitatea de administratie publica sunt utilizate atat principii cu caracter general, aplicabile in toate domeniile de activitate, cat si principii specifice aplicabile unor anumite activitati din acest domeniu.
Unul din aceste principii este acela ca administratia publica se afla in serviciul omului si se subordoneaza interesului public in mod general,este un principiu important.Administratia publica trebuie sa se adapteze la mediul in care isi desfasoara activitatea,sa respecte normele de drept fiind importante pentru o mai buna functionare.Pentru o functionare aparte trebuiesc cunoscute cerintele actule si prevazute cele viitoare.Asigurarea profesionalizarii functiei publice promoveaza cresterea eficientei administratiei precum si prin imbunatatirea continua a activitatii si structurii administrative.
Pe langa aceste principii se mai utilizeaza si urmatoarele principii ,doar in anumite domenii de activitate: o organizare unitara,o buna conducere unitarac ,participarea functionarilor la conducerea intitutiilor, comunicarea directa si precisa intre sefi si subalterni , toate acestea duc la simplificarea activitatii si structurii administratiei iar daca nu trebuie facut in asa fel incat sa duca la acest rezultat.
Legea care reglementeaza regimul de functionare al administratiei publice si regimul general al autonomiei locale este legea 215/2001.
In unitati administrative-teritoriale precum comune, orase, municipii, judete, administratia publica se organizeaza si functioneaza conform autonomiei locale,descentralizarii ,desconcentrarii serviciilor publice,legalitatii si principiul consultarii cetateniilor cu privire la solutionarea problemelor de interes deosebit. Precum si articolul Art. 3. - (1) Prin autonomie locala se intelege dreptul si capacitatea efectiva a autoritatilor administratiei publice locale de a solutiona si de a gestiona, in numele si in interesul colectivitatilor locale pe care le reprezinta, treburile publice, in conditiile legii. 
(2) Acest drept se exercita de consiliile locale si primari, precum si de consiliile judetene, autoritati ale administratiei publice locale alese prin vot universal, egal, direct, secret si liber exprimat. 
(3) Dispozitiile alin. (2) nu aduc atingere posibilitatii de a recurge la consultarea locuitorilor prin referendum sau prin orice alta forma de participare directa a cetatenilor la treburile publice, in conditiile legii.
Descentralizarea presupune transferul de atributii din plan central in plan local pentru o mai buna gestionare a treburilor publice.


Fisiere in arhiva (1):

 • Organizarea si Functionarea Serviciilor Publice Locale.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!